Festival op Onze-Lieve-Vrouwinstituut in SINT-GENESIUS-RODE

Festival op Onze-Lieve-Vrouwinstituut in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Dysfunkshunal bracht ambiance op de speelplaats / Foto Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
De fans van Murdock / Foto Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
'This Kid' geven met plezier een handtekening aan hun fans / Foto Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
Eet-en drankstand / Foto Elsie De Greef
 
Editiepajot_rode
Tussenin gezellig genieten van het zonnetje / Foto Elsie De Greef
 

De leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut van Sint-Genesius-Rode beleefden een heel bijzondere schooldag. TMF StressFactor streek neer op de speelplaats om deze om te toveren tot een stralende festivalweide. Geen les dus op het OLV, maar wel  een namiddag boordevol optredens van artiesten zoals ‘This Kid’ voor de metalfans, DJ Dysfunkshunal en DJ Murdock. Het lessenpakket bestond uit dansen, meezingen, eten, zonnen,... gewoon samen genieten met alle andere OLV’ers.

Peter Van de Water, klastitularis van zes handel: “In het kader van de lessen bedrijfseconomie moeten de leerlingen van zes handel een leeronderneming opstarten. Dit is een echte onderneming op school, opgericht en beheerd door de leerlingen, begeleid door de leerkrachten en organisatorisch ondersteund door de UNIZO stichting Onderwijs en Ondernemen. Dit jaar kwamen de  leerlingen op het idee om een evenementenbureau op te starten dat ze de naam Day N’ Night gaven en als hoofdevenement wouden ze graag een concert organiseren. Ze waren heel blij dat ze konden samenwerken met TMF StressFactor want zij zorgden voor de organisatorische ondersteuning en bezorgden het organiserende schoolteam de broodnodige tips en tricks. Met de zon als kers op de taart en dank zij de inzet en het harde werk van de leerlingen werd het een heel geslaagd festivalleke.”

Net zoals op Pukkelpop en Tomorrowland waren er eetstandjes, coole wedstrijden en randanimatie voorzien. Een echt festival voor, maar ook door leerlingen. Zij werkten namelijk actief mee aan de organisatie. Op die manier leren ze in de praktijk hoe een festival op poten wordt gezet. En daar komt veel bij kijken: de affiche samenstellen, artiesten begeleiden, een mobiliteitsplan opmaken, eet- en drankbonnen verkopen en security regelen zijn maar enkele van de taken die ze voorgeschoteld kregen. Het festival was op die manier niet alleen tof, maar ook heel leerrijk. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief