SINT-GENESIUS-RODE - Raymond Wyns fietst de Nicaragua Classic 2013 voor Vredeseilanden

SINT-GENESIUS-RODE - Raymond Wyns fietst de Nicaragua Classic 2013 voor Vredeseilanden

Editiepajot_rode_wijns_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Wielertoerist Raymond Wyns, aangesloten bij WTC Ons Parochiehuis uit Sint Genesius Rode vertrekt eind november met Vredeseilanden naar Nicaragua. Raymond is 65 en heeft al heel wat fietservaring in binnen en buitenland opgedaan. Hij doorkruiste zowel met de racefiets, de Mountainbike als de trekkersfiets door zowat heel West-Europa. Dit jaar doet hij met mountainbikers de Nicaragua Classic 2013 en dit ten voordele van Vredeseilanden.

Zowel in clubverband als solo (met het tentje op het bagagerek) heeft Raymond de ene uitdaging na de andere opgezocht. Eigenlijk begon alles vele jaren geleden toen het lokale Rode Sportief nog zijn gloriedagen kende. Later met WTC Den Hoek ontdekte Raymond de prachtige streek tussen Zenne , Zoniën, en het Pajottenland. Maar de lokroep naar grotere uitdaging was enorm.
Op Raymond’s palmares staan er meerdere klassiekers waaronder Parijs-Brussel, Gent-Wevelgem, Milaan San Remo, Davitamon Classic, Sean Kelly Classic enz. Hij fietste De Groene Weg naar de Middellandse Zee, Dwars door Spanje van Noord naar Zuid en nog vele andere meerdaagse fietstochten.
Raymond vond een nieuwe stek bij WTC Ons Parochiehuis, bij deze kleinere fietsclub staat het recreatieve gebeuren centraal . Jaarlijks wordt er met de club de klassieker Rode – Stalhille gereden. Het is het hoogtepunt van het wielerseizoen. Buitenlandse fietsritten staan uiteraard ook regelmatig op het programma: De Mont Ventoux, de Vogezen, en dit jaar de Baai van de Somme .
Raymond de oudste van de bende heeft het grote geluk gehad om op 54 jarige leeftijd met pensioen te kunnen gaan. Een ideale gelegenheid om zijn grenzen, zowel letterlijk als figuurlijk te verleggen. In 2012 fietste hij nog vanuit Beersel naar Santiago de Compostella . In 28 dagen legde hij 2299 Km af met een zwaar beladen fiets en zonder een rustdag te nemen.
Wie dacht dat dit avontuur de kers op de taart zou geweest zijn was lelijk mis. Saartje Van den Driessche, bekend van “Vlaanderen Vakantieland “deed met haar TV-reportage over Vredeseilanden Nicaragua bij Raymond een belletje rinkelen.
Onherbergzame Nicaragua
Raymond had niet veel tijd nodig om te beslissen en schreef zich onmiddellijk in om samen met 30 andere Mountainbikers de Nicaragua Classic 2013 te rijden. Het is een 453 Km lange Mountainbiketocht, gespreid over 6 fietsdagen in het oostelijke onherbergzame Nicaragua. Geen lachertje, voor wie de reportage zag.
De ploeg zal de boeren en boerinnen ontmoeten waar Vredeseilanden mee samenwerkt. Vredeseilanden helpt hen een beter inkomen te verdienen door zich beter te organiseren en bij te scholen zodat ze bananen en koffie kunnen telen die aan de strenge eisen van de markt voldoen.
Fondsenwerving
Daarom heeft Raymond zich geëngageerd voor een andere krachttoer : € 3000 sponsorgeld inzamelen. Dit is uiteraard een fors bedrag. Zoon Rikke en Patrick De Cauwer (voorzitter van WTC Ons Parochiehuis) namen het initiatief om de fondsenwerving samen met Raymond te coördineren. Ten voordele van Vredeseilanden verkopen ze dozen met koekjes t.b.v. 5 Euro.
Die kan men bestellen bij Raymond en worden dezelfde week nog aan huis geleverd. (Laarheidestraat 95 bus 001 in 1650 BEERSEL Tel : +32479703540 Email : raymond.nicaragua@gmail.com. Ze zullen ook op de omringende jaarmarkten staan en in september wordt er een grote kaas en bieravond georganiseerd.
Raymond, en Vredeseilanden benadrukken dat elke deelnemer aan dit avontuur ZELF zijn reis, logies, verzekeringen enz. bekostigt.
Mensen die een financiële bijdrage wensen te storten kunnen dit doen op rekening van Vredeseilanden BE64 0000 0000 5252 met de vermelding Raymond Wyns Nicaragua 2013. Giften vanaf 40 euro krijgen begin februari 2014 een fiscaal attest voor belastingvermindering.
Het bedrag van de verzamelde fondsen kan men ten alle tijden raadplegen op de site van Vredeseilanden (www.vredeseilanden.be )
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief