SINT-GENESIUS-RODE - Swimming Club Wauterbos Rode is nog springlevend

C21

SINT-GENESIUS-RODE - Swimming Club Wauterbos Rode is nog springlevend

Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks__4_
Foto's © Jozef Koeks
 
Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks
Foto's © Jozef Koeks
 
Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks__1_
Foto's © Jozef Koeks
 
Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks__2_
Foto's © Jozef Koeks
 
Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks__3_
Foto's © Jozef Koeks
 
Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks__5_
Foto's © Jozef Koeks
 
Editiepajot_sint-genesius-rode_scwr_mei_2013_foto_jozef_koeks__6_
Foto's © Jozef Koeks
 

Een tijdje terug kwam er een einde aan de samenwerking tussen Swimming Club Wauterbos Rode (SCWR) en Zwemclub Overijse. Hierdoor braken opnieuw moeilijke tijden aan voor SCWR, die voor haar trainingen diende uit te wijken naar Laken en Meise. Het aantal trainingen diende teruggeschroefd te worden, maar door de inzet van de trainers, de zwemmers, de ouders en de sympathisanten blijft SCWR springlevend. Tijdens de paasvakantie ging de club nog op stage naar La Roche En Ardenne en ook tijdens de maand juli is er nog een stage in Frankrijk gepland. Om één en ander te bekostigen verkopen de zwemmers wafels en organiseren de ouders op 1 juni een spaghettifestijn in de kantine van het sportcomplex Wauterbos.

 Op sportief vlak blijft SCWR meer dan behoorlijke resultaten neerzetten. Begin mei namen twee zwemsters van de club deel aan de Belgian Paralympic Swimming Championships. Mieke De Mot en Céline Deleuze zorgden er voor niet minder dan negen medailles (1 x goud, 3 x zilver en 5 x brons). Mieke De Mot speelde nadien nog een hoofdrol de Belgian Special Olympics waar ze samen met voetbalscheidsrechter Jérôme Nfong Nzolo de vlam van deze spelen mocht ontsteken en dit in aanwezigheid van HKH Prinses Astrid. Mieke was in dit verband trouwens ook live te zien bij “Manneke Paul”. Op sportief vlak kaapte Mieke op deze spelen drie gouden medailles weg.
Ook de andere zwemmers van SCWR laten nog geregeld van zich spreken. Op de Euromeet in Embourg kaapten de dames van SCWR onlangs niet minder dan drie van de zes speciale prijzen weg. Jelka Bollaerts werd er gekroond tot beste schoolslagzwemster, Fioan Bauduin tot beste rugslagzwemster en Lena Di Battista tot beste vrije slagzwemster. Tijdens deze wedstrijd veroverde SCWR trouwens 39 medailles, waarvan 12 gouden (Florian Desneux (2), Maxime Lejeune, Fiona Bauduin (2), Misser Quentin, Tine Guldentops en Jelka Bollaerts (5)). Tijdens deze wedstrijden in Bastogne en in Kapelle-Op-Den-Bos werden eveneens tal van medailles behaald.
Bij de beginnende zwemmers namen twee zwemmers van SCWR deel aan de “Challenge Vers l’Avenir”. Dit regelmatigheidscriterium bestaat uit meerdere wedstrijden in Wallonië en zowel Tom Meskens als Rafaël Rossi wonnen er overtuigend hun leeftijdscategorie.
De zwemmers van SCWR lassen nu een relatieve rustperiode in voorbereiding van hun schoolexamens, maar nadien gaan ze opnieuw vol tegenaan in voorbereiding van het Vlaams Zomercriterium en de Belgische Kampioenschappen.
Alle leden en sympathisanten van Swimming Club Wauterbos Rode kijken evenwel met spanning uit naar de nakende heropening van hun “thuisbad” in Sint-Genesius-Rode. Vanaf 09 september zal de club, naast de trainingen voor de competitiezwemmers, opnieuw starten met zwemlessen voor alle leeftijden. Ook de aquagymmers zullen opnieuw van de partij zijn. Meer informatie over de inschrijvingen zijn beschikbaar via www.scwr.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2013
Jozef Koeks
Jozef Koeks
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief