SINT-GENESIUS-RODE - Eerste steenlegging nieuwbouwproject De Groene Linde

C21

SINT-GENESIUS-RODE - Eerste steenlegging nieuwbouwproject De Groene Linde

Editiepajot_bart_devill___eerste_steen_rode
Foto © Bart Devillé
 

Door burgemeester Pierre Rolin en OCMW- voorzitter Xavier Deleenheer werd in aanwezigheid van de architect, ondernemer en heel wat genodigden de eerste steen gelegd van het nieuwbouwproject woonzorgcentrum ‘De Groene Linde’ van het OCMW van Sint-Genesius-Rode. Met dit nieuwbouwproject worden 84 nieuwe woongelegenheden aangebouwd aan de bestaande recentste vleugel van 27 woongelegenheden. Huiselijke gezelligheid staat centraal in dit project.

Het nieuwe woonzorgcentrum situeert zich achter het huidige rusthuis en het dienstencentrum De Boomgaard. Voor de vorm opteerde architect Philippe Samyn voor een vlinder. Met deze bijzondere vorm worden lange doodse gangen vermeden en worden per verdieping verschillende intieme rust- en zitpunten gecreëerd. Op die manier straalt het woonzorgcentrum een aangename huiselijke sfeer uit voor haar bewoners, hetgeen een zeer belangrijk uitgangspunt is van het OCMW. Het woonzorgcentrum wil hen een thuis aanbieden waarin zij een leven kunnen leiden dat zo goed mogelijk aansluit bij hun vroegere leven.
Het woonzorgcentrum zal na de werken 111 woongelegenheden tellen: de nieuwbouw van 84 bedden alsook de huidige 27 bedden boven het dienstencentrum. Enkel het aantal bedden kortverblijf wordt uitgebreid, namelijk 8 in plaats van 6. Het OCMW opteert ook voor ruimere kamers met veel licht en elk een eigen sanitaire ruimte met douche.
Het Woonzorgcentrum ‘De Groene Linde’ maakt deel uit van een heuse woon- en zorgsite dat het OCM van Sint-Genesius-Rode in de loop der jaren tussen de Zoniënwoudlaan en de Boomgaardweg heeft uitgebouwd.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2013
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 30 okt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief