Het Lortcher-syndroom van Fred Vanderlinden in de Boesdaalhoeve in SINT-GENESIUS-RODE

C21

Het Lortcher-syndroom van Fred Vanderlinden in de Boesdaalhoeve in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_sint-genesius-rode
Ingezonden foto
 

Voor zijn eindwerk aan de academie voor podiumkunsten van Gent koos Fred Vanderlinden ervoor om Het Lortcher-syndroom van Dimitri Leue te bewerken. Met deze regie sluit hij zijn opleiding af. Het gaat over een aangrijpend verhaal, met een vader en een zoon, komisch en tragikomisch, herkenbaar, over familie, herinneringen en dwalingen, over elkaar gewoon graag zien.

Fred Vanderlinden is al 20 jaar voorzitter van Het Kinderuur <http://www.kinderuur.be> een vereniging die al meer dan 60 jaar bestaat. Buiten het regisseren van musicals en kindertheater wou hij de uitdaging eens aangaan in het volwassentheater. Daarom is hij 3 jaar geleden aan de academie in Gent gestart met een 3 jarige opleiding. Afgelopen maand juni bracht hij zijn eindwerk in een regiefestival waar ook  6 andere regisseurs hun werk moesten tonen.
 
Fred Vanderlinden: « Mijn keuze van werk werd sterk beïnvloed door het plotse overlijden van mijn vader in september vorig jaar. Mijn vader is op 3 maanden tijd zo fel achteruit gegaan door de ziekte Alzheimer dat hij er aan is overleden.Toen is mijn zoektocht begonnen, ik wou iets brengen rond dit thema. Dankzij Dimitri Leue van wie ik het schitterend werk “Het Lortcher-syndroom” heb gekregen kon ik mijn eerbetoon aan papa starten. Daarnaast ben ik mij gaan documenteren rond de ziekte met mensen zoals Jurn Verschraegen, die de studio Brussel actie heeft opgestart en gecoördineerd. »
 
In Gent waren de commentaren van de jury lovend, het is te mooi om in de kast te leggen waren de commentaren. Maar dit was niet zijn bedoeling, hij speelt het nog één keer in de Boesdaalhoeve op vrijdag 18 oktober 2013 om 20 uur 30, de eerste keer op de aangekochte nieuwe tribune in de zaal. In het stuk zit ook live piano en de muziek is speciaal gecomponeerd voor dit werk.

Boek nu je plaats : www.deboesdaalhoeve.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2013
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief