SINT-GENESIUS-RODE - Vzw Baobab doet heel wat nuttig werk

C21

SINT-GENESIUS-RODE - Vzw Baobab doet heel wat nuttig werk

Editiepajot_bart_devill___baobab
ingezonden foto
 

De vzw Baobab bestaat nu al 6 jaar en is in de gemeente vooral bekend door het jaarlijks organiseren van een Baobab Quizavond. Trouwens de Vijfde Baobab Quizavond vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 oktober om 20u in het Cultureel Centrum Wauterbos. De opbrengst van deze quizavond gaat jaar na jaar naar het dorpje Fandana. Trouwens met deze opbrengsten en andere giften en subsidies werd er al heel wat gerealiseerd.

De plaatselijke bevolking werd voorzien van drinkwater, een dispensarium en een schooltje dat gebouwd is door de vzw.
In het dispensarium werd een dokter aangesteld voor het goede verloop van de medische zorgen die de plaatselijke bevolking erg nodig hebben. De dokter heeft dan ook meer dan zijn handen vol met allerhande ingreepjes voor kinderen en zwangere vrouwen. Het dispensarium is voorzien van een bevallingskamer waar de jonge moeders en de pasgeboren baby’s enkele nachten en dagen samen kunnen doorbrengen. Er wordt ook gewerkt met een gezondheidsboekje waar de dokter alle gegevens van de patiënten bijhoudt. De vzw Baobab staat ook in voor de aankoop van het medisch materiaal en de medicijnen. Deze laatsten worden allemaal aangekocht in Dakar of in M’Bour. Op dit ogenblik telt het dispensarium een 120 tal ingeschreven patiënten.
Ook met het schooltje gaat het goed. Daar wordt al van januari 2013 les gevolgd door ongeveer een 60 tal leerlingen van kleuters tot 12 jarigen. Er werd de vzw beloofd dat vanaf september 2013 het schooltje zou erkend worden door het ministerie van onderwijs. Op deze manier zouden er dan vaste leeraars kunnen aangesteld worden voor de klasjes.
Langs deze weg wil de vzw ook alle Rodenaars en anderen danken die al hun steentje hebben bijgedragen voor het project in Fandane. Elke steun is welkom op BE 51 1236 8001 1462.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2013
Hugo Devillé
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief