Swimming Club Wauterbos RODE herrijst uit de as

C21

Swimming Club Wauterbos RODE herrijst uit de as

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Door de sluiting van het zwembad Wauterbos was Swimming Club Wauterbos Rode op sterven na dood. Met uitzondering van een paar competitiezwemmers telde de club bijna geen leden meer maar sinds de heropening van het zwembad nam de zwemclub een nieuwe start. Op minder dan twee maanden telt de club opnieuw meer dan 200 leden en het bestuur ziet de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet.
 
De competitiezwemmers moeten nog heel wat trainingsachterstand wegwerken, maar hoofdtrainer Yves Lejeune was toch tevreden over de inzet van zijn pupillen op het provinciaal kampioenschap dat vorig weekend doorging in Leuven. Alle zwemmers verbeterden er immers één of meerdere persoonlijke records. SCWR veroverde eveneens niet minder dan medailles, waarvan 2 gouden, 7 zilveren en 10 bronzen.
 
Bij de dames werd Jelka Bollaerts provinciaal kampioen bij de juniores op de 100 meter schoolslag. Jelka werd ook nog derde op de 50 meter schoolslag. Fiona Bauduin zorgde bij de zestienjarige cadetten voor goud op 50 meter rugslag, zilver op 200 meter rugslag en brons op 100 meter rugslag. In dezelfde categorie was er brons voor Lena Di Battista op 50 meter rugslag. Bij de senioren zorgde Gloria Di Battista voor brons op zowel de 50 meter vrije slag als op de 50 meter vlinderslag. De estafetteploeg dames vocht zich ook nog naar brons op de 4 x 100 meter vrije slag en de 4 x 100 meter wisselslag.
 
Bij de heren zette Allesandro Di Battista de meest in het oog springende resultaten neer. Hij veroverde bij de 13-jarige miniemen niet enkel zilver op 100,200 en 400 meter vrije slag en dit telkens in sterke persoonlijke records. Bij de 11-jarige benjamins was er zilver voor Tom Meskens op 100 meter vrije slag  en was er zilver (400 meter vrije slag) en brons (200 meter vrije slag) voor Florian Desneux.  Quentin Misser zorgde voor zilver op  de 50 meter vrije slag bij de zestienjarigen. Bij de senioren was er brons voor Maxime Lejeune op 50 meter schoolslag en voor Loic Tahon op 200 meter wisselslag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief