Verkeersactie tegen fraude in SINT-GENESIUS-RODE

C21

Verkeersactie tegen fraude in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

In kader van het zonaal veiligheidsplan van de Pz Rode werd er een verkeersactie georganiseerd in partnerschap met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL). Deze actie is gericht naar (fiscale) fraude inzake proefrittenplaten, handelaarsplaten en buitenlands nummerplaten. In een tweede fase werden de boorddocumenten gecontroleerd door de verkeersdienst.

De verkeersactie vond plaats op 22 oktober van 08.30 tot 12.30 uur en dit langsheen de Waterloosesteenweg (N5) en dit in beide rijrichtingen. Door het organiseren van zulke verkeersacties wensen zij de verkeersveiligheid binnen de politiezone te verhogen en het misbruik van buitenlandse kentekenplaten tegen te gaan.
 
In totaal werden 166 voertuigen voorzien van buitenlandse kentekenplaten, op een veilige manier uit het verkeer gehaald en onderworpen aan een controle van de Vlaamse Belastingdienst.
37 processen-verbaal werden opgesteld voor overtredingen inzake belastingfraude en een proces-verbaal voor een Belgisch voertuig die het nagelaten heeft zijn verkeersbelasting te betalen.12 voertuigen voorzien van handelaarsplaten en proefrittenplaten werden tevens gecontroleerd door VLABEL. Allen bleken in regel te zijn.
 
Verder heeft de verkeersdienst een tiental inbreuken vastgesteld op de boorddocumenten (vervallen technische keuring, inschrijving) en een viertal processen-verbaal omdat de gecontroleerde bestuurders geen drager zijn van hun rijbewijs. Voertuigen die vooraan niet voorzien zijn van een (reproduktie) nummerplaat werden beboet met een onmiddellijke inning.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief