TAK protesteert in SINT-GENESIUS-RODE tegen infoavond in het frans

C21

TAK protesteert in SINT-GENESIUS-RODE tegen infoavond in het frans

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Woensdagavond organiseerde de groep 1640.be, rond burgemeester Pierre Rolin, een infoavond rond cybercriminaliteit in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. De avond ging uitsluitend door in het Frans en daar demonstreerde TAK tegen.

De actievoerders van TAK (Taal Actie Comité) hadden een spandoek mee met daarop "1640 = 1830 = VL 2de rangs" evenals affiches met daarop "Welkom in onze Vlaamse gemeente". Maar zij werden hardhandig aangepakt en van de trappen verwijderd.

Roel De Lener: « 1640 roept bij ons de herinnering op aan 1830. Vlamingen zijn voor bepaalde Franstaligen blijkbaar nog steeds tweederangsburgers. De aanwezigheid van een Brussels zwaargewicht als Joëlle Milquet in - laat ons wel wezen - het kleine Sint-Genesius-Rode toont overigens nogmaals aan dat de splitsing van BHV hoegenaamd geen eindpunt betekent voor de Franstalige aspiraties met gemeentes als Sint-Genesius-Rode. In tegendeel het is voor hen het signaal om door te zetten om na 2014 een nieuwe poging te ondernemen om het statuut van de zes te wijzigen. 

Wij blijven opkomen voor onze Vlaamse Rand want Vlaams is deze gemeente en Vlaams zal ze ook blijven. Wat een Pierre Rolin en zielsgenoten daar ook mogen van denken.»

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2013
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 10 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief