TAK voert actie in SINT-GENESIUS-RODE

C21

TAK voert actie in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Actievoerders van het Taal Aktie Komitee hebben na afloop van een communautair geladen gemeenteraad actie gevoerd in Sint-Genesius-Rode. Aan de gevel van het gemeentehuis werd een spandoek bevestigd met daarop de slogan “Pacificatie na BHV? Vlaanderen opnieuw gefopt” met  een knipoog naar één van de gevoelige agendapunten.

Aan de gevel en op de vloer werden slogans aangebracht voor de afschaffing van de faciliteiten en voor het behoud van het Vlaams karakter van de zes in het algemeen en van Sint-Genesius-Rode in het bijzonder.

Roel De Leener, woordvoerder voor TAK : « Georges Clerfayt – de voorganger van Olivier Maingain aan het hoofd van het FDF - wordt door de Franstaligen voorgedragen als ere-schepen. Gearges Clerfayt is de man die in 1992 alle Vlaamse politici betitelde als ‘Vlaams Blokkers die dat niet willen geweten hebben’. Hij beschuldigde Vlaanderen er ook van een nieuw Bosnisch Servië te worden en ontwaarde in Vlaanderen ‘de logica van de etnische zuiveringen’. Wij hadden gedacht dat een eretitel voor dergelijk man een brug te ver zou zijn geweest voor de bruggenbouwer die Pierre Rolin beweert te zijn.

Daarnaast vond de meerderheid het ook nog eens nodig om inwoners van de gemeente in 4 talen uit te nodigen om deel te nemen aan de Europese verkiezingen. Onze bruggenbouwer vergeet hier even dat hij destijds benoemd raakte door plechtig te zweren de taalwet te zullen naleven.

Tot slot springen de Franstaligen in de bres voor een aantal kinderopvangcentra in de gemeente. Zelfs na vijf jaar is de centrumverantwoordelijke er immers niet in geslaagd om een bescheiden niveau Nederlands meester te worden en dus dreigen deze initiatieven nu subsidies mis te lopen. Wie kan bij zoveel “onrecht” onverschillig blijven? »

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief