SINT-GENESIUS-RODE – Waaile zen van Rou

C21

SINT-GENESIUS-RODE – Waaile zen van Rou

Editiepajot-ingezonden-foto-waile-zein-van-rau-15032014
Ingezonden foto
 

“Ge zet van Rode city as ge…” - Onder deze titel richtte Olivier Verheven, alias “Ol'dirty Muchacho” een nieuwe Facebookpagina op met de bedoeling inwoners en ex- inwoners uit Sint-Genesius-Rode samen te brengen en te dialogeren over het reilen en zeilen binnen de gemeente en vooral met nostalgische herinneringen.

In geen tijd telde de pagina meer dan 1000 leden, waaronder ex Rodenaars van Zuiden van Frankrijk tot het noorden van Zweden!

Omdat de vraag naar een reünie met de dag concreter werd kwam er onder impuls van Olivier Verheven, Steve Demunter, Brigitte Mosselmans en Eddy Vanhaelen een comité om onder meer de invulling en plaats van gebeuren voor de feestelijkheden vast te leggen.

Op 1 maart ontstond de Feitelijke Vereniging “ Waaile zen van Rou” en werd er beslist om een grote reünie te houden op zaterdag 07 juni in het Cultuur Centrum van Rode

Het is de bedoeling om drie, of nog meer, generaties Rodenaren die bewuste dag een onvergetelijke avond te bezorgen met onder andere een dia projectie en het vertellen van anekdotes. Het idee werd eveneens geopperd om een “Rous Woordenboek” uit te brengen zodat iedere aanwezige met een mooie herinnering met typische Rodense woorden en gezegdes, bijnamen, namen van oude handelszaken waaronder tientallen niet meer bestaande cafés, kappers, meubelzaken e.a. uit te geven.

Intussen bevestigden tal van BR’en (bekende Rodenaren) al hun komst.

Het comité doet een warme oproep naar alle Rodenaren en ex-Rodenaren om in grote getalen af te zakken naar het Cultuur Centrum Wauterbos op zaterdag 07 juni vanaf 17 u.

Op het programma: welkomstwoord, interviews, optredens lokale groepen en bij een natje en een droogje en onder begeleiding van een Rodense DJ al dansend de avond afsluiten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief