Opwaardering van het oude visserspad in RODE

C21

Opwaardering van het oude visserspad in RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Het Visserspad in Sint-Genesius-Rode is een wandelpad ten oosten van de spoorlijn Brussel-Eigenbrakel, tussen de Hoekstraat en Dragonderstraat/Hortensialaan. Destijds werd het pad vooral gebruikt door vissers die een rijfstok (hengel) uitwierpen in de prachtige vijvers. Op maandag 21 april is er een infowandeling voor alle geïnteresseerden, start om 11u aan station van Rode.

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei start samen met de gemeente een project voor de opwaardering van dit historische pad. Alle inwoners en gebruikers van het Visserspad kunnen mee nadenken over de mogelijkheden van het pad. Inwoners kregen al een vragenlijst in de bus die ook verspreid wordt via verenigingen, handelaars en online op www.sint-genesius-rode.be.  

Tijdens de infowandeling vertellen gidsen hun geheimen over het leven op en rond het Visserspad en misschien vertellen buurtbewoners en gebruikers van het wandelpad ook hun verhaal. Nadien zullen het Regionaal Landschap en de gemeente een inrichtingsvoorstel opmaken met respect voor het waardevol verleden van het pad en de huidige functie als kwalitatief groene en verkeersveilige verbindingszone tussen het station en de omringende woonkernen.

Uitvoering van de werken is voorzien vanaf oktober. Dit is een project met steun van gemeente Sint-Genesius-Rode en de Vlaamse overheid (Quickwin Vlaamse Rand).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief