SINT-GENESIUS-RODE - Onze-Lieve-Vrouwinstituut bij laureaten Vergilliuswedstrijd

C21

SINT-GENESIUS-RODE - Onze-Lieve-Vrouwinstituut bij laureaten Vergilliuswedstrijd

Editiepajot_bart_devill___vergilius
foto Bart Devillé
 

De Vergiliuswedstrijd is een jaarlijks weerkerende competitie voor alle klassengroepen Latijn uit het vijfde jaar van het secundair onderwijs in Vlaanderen. De leerlingen van de vijfde Latijnse vertalen in groep een fragment uit de Aeneïs, het beroemde epos van Vergilius.

Het Onze-Lieve-Vrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode met leerkracht Els De Meerleer is een trouw deelnemer en met goed gevolg. Dit jaar namen niet minder dan 105 klasgroepen deel en het OLV uit Sint-Genesius-Rode werd laureaat zoals scholen uit Aalst, Brussel, Dendermonde, Essen, Gijzegem-Aalst, Gistel, Knokke-Heist, Mechelen, OLV Waver en Zottegem.
 
De leerlingen die de eer van de school hoog hielden waren: Crollen-Vandromme Emmanuel, Jens Goos, Olivier Moriaux, Ine Verhaeren, Thijs De Bruycker en Sonja Ruijters.
 
De Vergiliuswedstrijd wil in de eerste plaats een stimulans zijn voor het onderwijs van de klassieke talen in Vlaanderen en een extra kans om de leerlingen te confronteren met de complexe problematiek van de vertaling.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief