De Boesdaalhoeve in SINT-GENESIUS-RODE wordt een fruithoeve

C21

De Boesdaalhoeve in SINT-GENESIUS-RODE wordt een fruithoeve

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Tijdens de fruitpluk- en persdag op zondag 5 oktober verandert GC De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode in een fruithoeve. Kom gratis fruit plukken in de mooie boomgaard van de Boesdaalhoeve, Hoevestraat 67 of breng je fruitoogst mee van thuis en laat je eigen appels en peren tot sap persen door de mobiele fruitpers van AppelPom die langskomt.

Inschrijven voor de fruitpers bij www.appelpom.be, info@appelpom.com, 0483/482208, 8 kg fruit geeft ongeveer 5 liter sap. Prijs voor een vatje van 3 liter is 4,10 euro en voor 5 liter 5,50 euro (reductie vanaf 500 liter).

Hoogstamboomgaarden zijn een ‘vijfsterrenhotel’ voor de natuur. Dieren vinden er voedsel, rust en nestplaats. Boomgaarden met hoogstamfruit zijn typisch voor het landschap van het Pajottenland en de zuidelijke Zennevallei. Vogels zoals de zanglijster kiezen hun zangpost in de hoge fruitbomen. Een steenuiltje huist in de holte van een oude boom. De bloesems vormen een stuifmeelbron voor vele insecten en afgevallen fruit trekt vogels, vlinders en kleine zoogdieren aan.

Meer info: marleen@pajot-zenne.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief