Feestelijke inwandeling van het Visserspad in SINT-GENESIUS-RODE

C21

Feestelijke inwandeling van het Visserspad in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto

Sinds begin 2014 werkt Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei samen met gemeente Sint-Genesius-Rode aan de herwaardering van het Visserspad in Rode. Na consultatie van buurtbewoners en gebruikers van dit wandelpad, werd een herwaarderingsplan opgemaakt. In het najaar zijn de terreinwerken gestart en ondertussen is het vernieuwde Visserspad klaar om herontdekt te worden.

Iedereen wordt uitgenodigd op de feestelijke inwandeling van het Visserspad op zaterdag 13 december om 10u30 aan het station van Rode. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje in jeugdhuis Animoro, het einde is voorzien rond 13u. Het is gratis maar gelieve in te schrijven via inge@pajot-zenne.be of 02 452 60 45

Het Visserspad in Sint-Genesius-Rode is een wandelpad ten oosten van de spoorlijn Brussel-Eigenbrakel, tussen de Hoekstraat en Dragonderstraat/Hortensialaan. Het is een groene verbinding tussen station Rode en Zoniënwoud, langs de historische Vijvers van Lansrode tot de Geevaertvijver. Begin 13de eeuw werden kweekvijvers aangelegd door de Abdij van Terkameren in het brongebied van de Molenbeekvallei om de kloosters van vis te voorzien. De vijvers en omliggende bossen maakten tot de 18de eeuw deel uit van het Zoniënwoud en ze zijn de thuishaven voor Rosse Vleermuis, Iepenpage, Vliegend hert en andere  Koesterburen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief