SINT-GENESIUS-RODE O.L.V. Feest had nog geluk met het weer

C21

SINT-GENESIUS-RODE O.L.V. Feest had nog geluk met het weer

Editiepajot_bart_devill___olv
foto Bart Devillé
 

In Sint-Genesius-Rode vond het O.L.V.Feest plaats. In de basisschool begon het al vanaf 12u, de secundaire afdeling koos voor wat later: vanaf 14u.

Er werd een Vlaamse kermis georganiseerd met gladiatorenspel, bierbakkenklimmen, kindergrime, hamburgerkraam, ijsjes, …. De schoolband vergastte de aanwezigen op twee optredens die werden afgelost door free podia met de leerlingen. Ook werden leerlingen gehuldigd die zilver behaalden op een internationale wedstrijd.
 
Reeds meerdere jaren nemen leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut deel aan de nationale kristalgroeiwedstrijd. In 2014, het jaar van de kristalografie, werd kaliumaluin als te kristalliseren materiaal gekozen. In totaal werden 265 kristallen ingezonden. De deelnemende scholen sturen ook een video in. De video van het OLV werd doorgestuurd naar de internationale wedstrijd. Daar behaalden ze een zilveren medaille voor hun ingezonden videofilmpje en een bronzen medaille in de categorie creativiteit.
 
De basisschool hield het niet alleen bij de traditionele ‘schoolfeest activiteiten’, maar nam ook definitief afscheid van oud-directeur Jan De Sutter. Hoewel De Sutter vorig jaar al stopte als directeur bleef hij nog aanwezig op de school om halftijds te werken als ondersteunend directeur. Nu trok hij de schoolpoort definitief achter zich dicht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief