SINT-GENESIUS-RODE - ‘Bloody Sunday’ in Park Novarode

C21

SINT-GENESIUS-RODE - ‘Bloody Sunday’ in Park Novarode

Blody_mary
EP

GC de Boesdaalhoeve vertoont openluchtfilm
Op donderdag 27 augustus kan men genietenj van ‘Selma’, de voorlopig laatste openluchtfilm georganiseerd door GC de Boesdaalhoeve. Met dit historisch drama sluit het gemeenschapscentrum de zomer af met een kanjer van formaat.

In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden in Amerika. De spanningen lopen hoog op na de dood van een jonge Afro-Amerikaan en de arrestatie van de Afro-Amerikaanse Annie Lee Cooper. De situatie explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als ‘Bloody Sunday’. Ze laten het er echter niet bij. Onder leiding van Martin Luther King Jr. ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit. Een paar maanden later introduceert de president een nieuwe wet, waarin gelijkheid van stemrecht wordt vastgelegd.Met o.a. David Oyelowo, Tom Wilkinson en Carmen Ejogo.
Nederlands ondertiteld. De film won een Golden Globe voor beste filmsong in 2015 en tal van andere prijzen.
De vertoning start om 21u30. Vanaf 21u kan men er reeds terecht voor een drankje en het uitzoeken van een geschikt plaatsje. Locatie is het park Novarode te Sint-Genesius-Rode, ter hoogte van de ingang van het containerpark. Parkeren kan in de Gemeentehuislaan, van daaruit is het slechts 5 minuutjes wandelen door het park. Of nog beter: kom met de fiets!
Gelieve zelf een zitje/strandstoel/kussentje mee te brengen. ’s Avonds durft het al eens frisser worden, voorzie dus ook een dekentje of warme trui.
Opgelet: bij slecht weer wordt de film indoor in GC de Boesdaalhoeve vertoond.
Info en tickets via www.deboesdaalhoeve.be of via het onthaal (02/381.14.51 of info@deboesdaalhoeve.be )
Voor meer informatie kan u terecht bij Reindert De Schryver (centrumverantwoordelijke GC de Boesdaalhoeve) - 02 568 01 75 - reindert.deschryver@derand.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 aug 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief