SINT-GENESIUS-RODE - vzw Baobab organiseert hun zevende quizavond

C21

SINT-GENESIUS-RODE - vzw Baobab organiseert hun zevende quizavond

Editiepajot_rode
Ingezonden affiche
 

Op zaterdag 17 oktober om 20u stipt organiseert vzw Baobab hun zevende quizavond. De quiz gaat door in het cultureelcentrum Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. Er worden ploegen gemaakt van 4 deelnemers. Men kan inschrijven bij Roland Swalens tot 16 oktober.

Inschrijvingen: roland.swalens@skynet.be of 02 358 33 08

De opbrengst van de quiz gaat integraal naar het onderhoud van bestaande gebouwen, medische hulp en onderwijs in het dorpje Fandan in Senegal.

Roland Swalens geeft graag een woordje uitleg bij het project: “Midden 2007 werd de vzw Baobab opgericht en besloten we in het dorpje Fandan op 25 km van de stad Mbour een project te starten. Het eerste wat er gebeurde was het steken van een 25m diepe waterput, water is het noodzakelijkste wat de mens nodig heeft en kan ook voor vele doeleinden gebruikt worden. Twee jaar later in 2008 werd er gestart met de bouw van het dispensarium. Dit werd op 16 november 2009 officieel geopend en wordt nu nog steeds goed bezocht door de plaatselijke bevolking als ook de mensen van de omliggende dorpjes. In dit dispensarium is steeds een dokter of verpleegster aanwezig. De derde stap was het bouwen van een plaatselijke school in 2011 werd er van start gegaan met de bouw. In het jaar 2013 konden de eerste kinderen tussen 4 en 14 jaar naar hun eerste les gaan. Van 2013 werden alle bijeen gehaalde gelden besteed aan het aankopen van medicijnen, schoolgerief en onderhoud van de gebouwen. Elektriciteit en stromend water werd in de gebouwen gebracht, voor de dokter werd er een nieuwe moto aangekocht, de  benzine voor de verplaatsing worden ook door Baobab betaald. Vanaf de maand augustus 2015 kwam het maandloon van de dokter ook ten onze lasten. Voor het ogenblik zijn we volop in onderhandeling met een grotere scholengroep uit België, deze zouden dan zorgen dat er ook permanent leerkrachten aanwezig zijn in het schooltje. Zoals u ziet elke EURO wordt goed besteed in het verre Fandan. Hopelijk  kan de vzw Baobab op jullie steun rekenen en nog wat kinderen naar de school sturen. Studeren is hun toekomst en met onze hulp moet dit lukken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief