Zuiddag in het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in SINT-GENESIUS-RODE

Geuze
 

Zuiddag in het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Zuiddag wordt stilaan een traditie in het Onze-Lieve-Vrouw-Instituut in Sint-Genesius-Rode. Voor het derde jaar op rij nam de school deel aan dit project. Zuiddag, een organisatie voor en door jongeren, lanceert doorheen het jaar verschillende projecten. Eén daarvan is ‘Work for Change’, op die dag werken alle leerlingen voor het goede doel. Het geld dat ze verdienen, gaat dit jaar naar jonge cacaoboeren uit Nicaragua.

En wat blijkt? Onze-Lieve-Vrouw-instituut telt heel wat talentvolle en enthousiaste verkopers, barvrouwen, houthakkers, promotiemeisjes, apothekers,… Ja, er was zelfs een okkernotenkraker aan het werk (bekijk het filmpje op de website www.olvrode.be)

Zo’n project op poten zetten en ervoor zorgen dat elke leerling een job heeft, vergt natuurlijk een goede organisatie. Dit gebeurde onder leiding van de heer Schijns (leerkracht godsdienst) en de Zuiddag-vip’s Eva Van Craenenbroeck, Liene Geysermans en Yaremma Vengrynovych. De Zuiddag-vip’s trokken begin september naar Leuven en leerden daar de kneepjes van het vak.

Tijdens de Zuiddagpresentatie op school informeerden en motiveerden ze de leerlingen in hun zoektocht naar een job. Hun engagement en positieve ingesteldheid heeft ervoor gezorgd dat elke leerling een job had en dat Zuiddag 2015 een geslaagde editie werd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief