Leerlingen Onze-Lievevrouwinstituut in SINT-GENESIUS-RODE fietsen 300 kilometer naar klimaattop in Parijs

C21

Leerlingen Onze-Lievevrouwinstituut in SINT-GENESIUS-RODE fietsen 300 kilometer naar klimaattop in Parijs

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Eind dit jaar vindt in Parijs een cruciale internationale klimaattop plaats. Het doel is een nieuw globaal akkoord om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen te beperken. Samen willen ze in Parijs een duidelijke boodschap laten weerklinken aan de beleidsmakers, ze willen een daadkrachtige en solidaire aanpak van de klimaatproblematiek.

Enkele leerlingen van het Onze-Lievevrouwinstituut uit Sint-Genesius-Rode laten het niet bij woorden. Volgende week fietsen ze samen met twee begeleidende leerkrachten naar Parijs om daar hun stem te laten horen. Ze fietsen mee met 350 andere Belgen, en nemen in Parijs deel aan de manifestatie. “Er is geen planeet-B', en 'de toekomst ligt in de handen van deze generatie”, klinkt het bij Anouchka Devreker en Maud Van Ginneken uit het laatste jaar. Daar willen beide leerlingen wel meer dan 300 kilometer voor fietsen.

Jonas Dreesen, leerkracht: “Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, hun families en vrienden. Laat ons op de angst antwoorden met solidariteit. Wel volgen we via climate-express de veiligheidssituatie op de voet.”

Enkele andere laatstejaars werken in het kader van een engagementsproject verschillende sensibiliseringsacties uit om het belang van de top te onderstrepen. Zeer kleinschalig, maar hopelijk leidt dit tot gedragsverandering en een beter klimaat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2015
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief