Slotfeest Boekenbende in SINT-GENESIUS-RODE

Slotfeest Boekenbende in SINT-GENESIUS-RODE

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

De partners van Boekenbende Rode organiseerden een feest in GC de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. Ze nodigden alle gezinnen en alle voorlezers uit. Op het programma stond een theatervoorstelling, een laatste voorleessessie en ieder kind kreeg een boek en een cd. Om het feest af te sluiten was er taart en koffie.

Boekenbende Rode is een voorleesproject aan huis voor kinderen van 5 tot 9 jaar in Sint-Genesius-Rode. Van maart tot juni bezochten 20 voorlezers elk 10 maal een voorleesgezin. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal en/of zijn de kinderen taalzwak. Door hen in contact te brengen met (voor)lezen en door hen spelenderwijs Nederlands te leren, geven de vrijwilligers hen een duwtje in de rug. Naast het voorlezen en enkele spelletjes in het Nederlands overtuigen ze de ouders en kinderen om deel te nemen aan een lokale culturele activiteit en een bezoek aan de bibliotheek.

Boekenbende Rode is een initiatief van de Bibliotheek Rode, vzw ‘de Rand’, GC de Boesdaalhoeve, de Horizon vzw, het OCMW en de lokale scholen van Rode (De Hoek, OLV en GBS Wauterbos).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief