SINT-GENESIUS-RODE – Eerste rouwkamp voor jongeren.

SINT-GENESIUS-RODE – Eerste rouwkamp voor jongeren.

Hans_dewachter_-_els_rogier_-_minister_sven_gatz__large_
Hans Dewachter - Els Rogier - Minister Sven Gatz (FOTO Emile Devogeleer)
 
Dodd_2
Foto Emile Devogeleer
 

 Nog tot 16 juli vindt in Sint-Genesius-Rode het eerste rouwkamp plaats voor jongeren die een dierbare verloren hebben. Via creatieve workshops proberen de initiatiefnemers de jongeren door het rouwproces te begeleiden. Het Missing You-kamp richt zich tot kinderen, jongeren en jongvolwassenen ( tot 30 jaar ).

De vakantie bestaat uit typische, leuke kampactiviteiten maar er is ook ruimte voor rouweducatie en emotionele ondersteuning door professionele en getrainde vrijwilligers. Voor de organisatie ervan werkt Crejaksie uit Rode samen met de jeugddienst  van de Liberale Mutualiteit en de VZW Missing You, een organisatie die al 15 jaar kinderen begeleidt tijdens hun rouwproces.

Els Rogier die zelf als tiener haar broer verloor, is een van de organisatoren, 'Zo n kamp had mij ook geholpen zegt Els die nu al negen jaar zich inzet voor de vzw Missing-You,

Iedereen die iemand verloor kon zich inschrijven voor dit eerste rouwkamp in Vlaanderen, in totaal voor dit rouwkamp waren er 18 kinderen, gemengd met 32 kinderen van het zomer/theater kamp.

Twintig begeleiders waaronder medewerkers van vzw Missing-you, jeugdvereniging van de Liberale Mutualiteit en Crejaksie. Tijdens het kamp zijn er praatgroepen, creatieve workshops, rituele maar natuurlijk ook ontspannende activiteiten zoal sport en spel, zwemmen, Bowling, bosspelen.............

De bedoeling is vooral om lotgenoten samen te brengen. Iedereen hier weet wat het is om iemand te verliezen.

In Amerika bestaat het concept al sinds 2002. Door een uitzending op VTM kreeg het idee ook in ons land concrete vorm.

Missing-you medewerkster Els; “Wij dromen al jaren om een dergelijk kamp te organiseren waar zij de tijd en ruimte krijgen om met al hun gevoelens aan de slag te gaan, dankzij de samenwerking tussen de jeugdvereniging van de Liberale Mutualiteit ( Hans Dewachter ) en Crejaksie wordt deze droom gerealiseerd”.

De kinderen kregen ondertussen al het bezoek van Niels De Stadsbader, Niels was ook onder de indruk van het kamp, omdat hijzelf ook onlangs een goede vriend verloor.

Vandaag kregen ze ook het bezoek van Vlaams minister van cultuur, media, jeugd en Brussel Sven Gatz, die onder de indruk was van de werking in het rouwkamp.

Nog tot zaterdag 16 juli zal De Boesdaelhoeve in Sint-Genesius-Rode het rouwkamp huisvesten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief