Rodense Lea’s komen op tegen kanker

Rodense Lea’s komen op tegen kanker

Aaaarodense_lea_s
Foto Bart Devillé
 

 Drie dames die ofwel in Sint-Genesius-Rode wonen of met Rodense roots vonden dat er in hun gemeente ook wat kon gedaan worden voor de actie “Kom op tegen Kanker”. Uiteindelijk resultaat: “De Rodense Lea’s”. Donderdag 14 juli werd besloten tot de oprichting van “De Rodense Lea’s”. Aan de wieg er van stonden Mireille Goossens, Wendy De Bonridder uit Sint-Genesius-Rode en Martine Dandoy die vandaag in Alsemberg woont, maar van Sint-Genesius-Rode afkomstig is.

Mireille en Wendy zijn aan de slag bij het OCMW van Sint-Genesius-Rode en Martine werkt er op de financiële dienst van de gemeente. Gebeurde er in Sint-Genesius-Rode al wat rond “Kom op tegen Kanker”, wilden onze drie dames, die ook vriendinnen zijn, er meer voor doen. Mireille: “ Na enig nadenken besloten we deel te nemen aan het Plantjesweekend voor “Kom op tegen Kanker” op 16 en 17 september. We zochten dan een geschikte naam en kwamen terecht bij “De Rodense Lea’s”:

“Rodense “ verwijst naar onze gemeente en “Lea’s” naar de azalea’s die tijdens het Plantjesweekend aan de man/vrouw worden gebracht. “ Dinsdag 19 juli werd al een Face Book pagina aangemaakt en de actie gelanceerd. Onze drie dames willen werken met voor-inschrijvingen. De bestelstroken moeten ten laatste 31 augustus in het bezit van “De Rodense Lea’s” zijn. De plantjes kunnen nu al gereserveerd worden: via mail derodenseleas@gmail.com   , via de Facebookpagina “De Rodense Lea’s komen op tegen kanker” en bij één van de verantwoordelijken Wendy, Martine en Mireille. De azalea’s  worden  verkocht aan 7 euro. Betalingen gebeuren via overschrijving op IBAN BE97 1030 4525 8349 .

 Men krijgt een ontvangstbericht als je betaling geregistreerd werd, enkel dan is je bestelling genoteerd. Op 16 september tussen 14u en 18u30 en op 17 september tussen 9u en 15u kan men de azalea(‘s) komen afhalen in het Lokaal Dienstencentrum De Boomgaard Vergeet-mij-nietjeslaan 8 te 1640 Sint-Genesius-Rode. Uiteraard wordt nog uitgekeken naar vrijwilligers en vrijwilligsters om de kar mee te trekken, zodat er op meerdere locaties op 17 september plantjes kunnen verkocht worden op het moment zelf. Contact kan opgenomen worden met “De Rodense Lea’s”. Deze laatste hopen dat er toch mensen komen opdagen, zodat een en ander een traditie wordt. Meer info: Mireille Goossens 0496/85.23.48.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief