SINT-GENESIUS-RODE - 7.000 euro voor ‘Groe(n)ten uit Rode!’ in de Boesdaaltuin

SINT-GENESIUS-RODE - 7.000 euro voor ‘Groe(n)ten uit Rode!’ in de Boesdaaltuin

Vlaamse_regering
EP

 Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen. Hieronde de Boesdaaltuin in Sint-Genesius-Rode.

De projectoproep volkstuinen 2016 was een succes. Initiatiefnemers konden tot eind augustus 2016 voorstellen indienen bij de Vlaamse Landmaatschappij. In totaal werden 57 dossiers tijdig ingediend waarvan 25 projecten worden betoelaagd voor een totaal bedrag van 320.000 euro. De projectindieners kunnen hiermee een bestaande volkstuin uitbreiden of een nieuwe tuin aanleggen. De oproep besteedde dit jaar bijzondere aandacht aan projecten die uitgaan van lokale besturen, scholen, organisaties en verenigingen, én die de samenwerking met jongeren of de welzijnssector centraal stellen.

De projecten hebben allen een duurzaam karakter. Een project kan voor 75 % gesubsidieerd worden met een plafond van 15.000 euro per project. De projecten krijgen een uitvoeringstermijn van 3 jaar.

De Boesdaaltuin is een nieuwe tuin die zich specifiek richt tot de lokale welzijnssector: in dit verband wordt het partnerschap ‘Groe(n)ten uit Rode!’ opgezet tussen vzw De Rand, het Gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve en het OCMW Sint-Genesius-Rode. Wanneer het lokale OCMW bij haar cliënten een tuinier-behoefte vaststelt, wordt doorverwezen naar de Boesdaaltuin. Verder wordt ook samengewerkt met een lokaal dagopvangcentrum voor personen met een beperking en met de lokale schoolgemeenschap. De initiatiefnemers hopen met deze tuin een lokale dynamiek op gang te brengen die hopelijk andere centra aanzet om hetzelfde te doen. Joke Schauvliege verstrekt hiervoor een toelage van 7.000 euro.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief