SINT-GENESIUS-RODE - Slotfeest Boekenbende Rode, vrijwilligers lezen voor aan huis

SINT-GENESIUS-RODE - Slotfeest Boekenbende Rode, vrijwilligers lezen voor aan huis

Beeld_boekenbende
 

Ook dit schooljaar gingen vrijwilligers bij 20 kinderen aan huis voorlezen in Sint-Genesius-Rode. Vzw De Horizon is coördinator van het project en werkt voor de uitvoering samen met GC de Boesdaalhoeve (vzw ‘de Rand’). Vrijwilligers gaan gedurende 10 weken voorlezen bij anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal. Door hen in contact te brengen met (voor)lezen en met hen een taalstimulerend spel te spelen, geven de vrijwilligers de kinderen een duwtje in de rug. De kinderen ervaren dat lezen en spelen in het Nederlands leuk is. Daarnaast nemen de voorlezers met de ouders en kinderen deel aan een lokale culturele activiteit en bezoeken ze de bibliotheek. 

 

Op woensdag 10 mei is er een groot slotfeest voor alle deelnemende gezinnen en alle vrijwilligers in GC de Boesdaalhoeve. Ze genieten samen van een leuke theatervoorstelling in het Nederlands en drinken nog een kopje koffie met een stukje taart. Op die manier sluiten ze samen de voorleesweken af.

 

Boekenbende Rode is een initiatief van de Bibliotheek Rode, vzw ‘de Rand’, GC de Boesdaalhoeve, de Horizon vzw, het OCMW en de lokale scholen van Rode (De Hoek, OLV en GBS Wauterbos).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief