SINT-GENESIUS-RODE - Plannen voor VUB Campus afgewezen

SINT-GENESIUS-RODE - Plannen voor VUB Campus afgewezen

Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 
Editiepajot_rode
Ingezonden foto
 

Het is al jaren een stille wens van de meerderheid in Rode om de terreinen van de leegstaande VUB-ULB campus te verkavelen. De Vlaamse overheid is het daar voorlopig niet mee eens. Ze heeft een negatief advies gegeven over een nieuwe bestemming via een gewestplanherziening voor het campusgebied Bierenberg - Paardestraat.

"Dit gebied komt niet in aanmerking voor stedelijke ontwikkeling, maar wel voor het versterken van de functionele samenhang met de open ruimte en de landschappelijke structuur", zo luidt het. Concreet betekent dit dat de Vlaamse overheid er de voorkeur aan geeft om de band met de landschappelijk waardevolle omgeving te bewaren. Deze campus sluit aan bij het Visserspad, het Heuken en verder met het Steentijdpad dat reikt tot aan het Zoniënwoud op de Grote Hut. In feite is dit gebied een onderdeel van een groene zone die kan lopen van het gemeentehuis van Sint-Genesius-Rode tot aan Zoniënbos.

"Het volstaat om een paar ontbrekende groene landschapselementen toe te voegen om deze uitzonderlijke verbinding te herwaarderen", zo meent  Streekvereniging Zenne en Zoniën. Deze organisatie zet zich  al decennia in voor een betere ruimtelijke ordening en tegen de complete verstedelijking in en van de Zennevallei.

Ook N-VA Rode is tegen de plannen. Marijke Cortvriendt, voorzitster N-VA Rode: “De Vlaamse fractie Respect (N-VA / CD&V) in Rode heeft reeds vele malen tijdens gemeenteraden gevraagd naar de stand van zaken en plannen ivm deze site, maar de meerderheid heeft hier nooit commentaar opgegeven. We zijn tegen de plannen, niet alleen omwille van de verfransing, maar ook omwille van de mobiliteit en ook wij houden het graag wat groener. We zijn blij zijn dat de Vlaamse regering nu een duidelijk standpunt heeft ingenomen in deze zaak.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief