SINT-GENESIUS-RODE N-VA Sint-Genesius-Rode wenste alle voorbijgangers een prettige Vlaamse feestdag

SINT-GENESIUS-RODE N-VA Sint-Genesius-Rode wenste alle voorbijgangers een prettige Vlaamse feestdag

Editiepajot_bart_devill___nva_rode
foto Bart Devillé
 

 Voor de tweede keer plaatste N-VA Sint-Genesius-Rode op de grote verkeersas door de gemeente een grote banner ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag. Opvallend, niet iedereen was er even blij mee. N-VA Sint-Genesius-Rode ging voor het tweede jaar op rij post vatten langs de Zoniënwoudlaan om de voorbijgangers een “Prettige Vlaamse Feestdag” te wensen. Anders dan vorig jaar kwamen er nu, naast talloze positieve reacties, ook wel ronduit vijandige reacties van automobilisten en voorbijgangers.

We kunnen niet anders dan concluderen dat burgemeester Rolin met zijn algemene brief om Franstalige inwoners aan te zetten zich te registreren als ‘Franstalig’, de communautaire rust helemaal heeft doen wegsmelten als sneeuw voor de waterige zomerzon” aldus N-VA voorzitster Marijke Cortvriendt.

Getrakteerd op middelvingers, getoeter en enkele niet mis te verstane (Franstalige) scheldwoorden is het voor N-VA Sint-Genesius-Rode duidelijk: de verkiezingskoorts bij de meerderheid is stilaan aan het stijgen en N-VA is en blijft nodig om de belangen van de Vlamingen in Rode verder te bewaken.
Met een open geest kijken we naar de wereld en naar andere culturen, vastbesloten niet toe te geven op onze eigenheid, op onze democratische waarden van vrijheid en rechtvaardigheid. Wij vragen respect voor onze taal en cultuur.” voegt de voorzitster er nog aan toe. En ze vervolgt: “Vlaanderen is een gastvrij land. Rode is een gastvrije gemeente met gastvrije inwoners, maar dat betekent ook dat wie zich hier wil vestigen, zich ook zal moeten inburgeren. En die inburgering geldt niet enkel voor wie van buiten de landsgrenzen van België komt, ook voor anderstaligen die zich in Vlaanderen komen vestigen. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Felix Merckx | 07 mrt 2018

archief