Tiende jaarmarkt op zaterdag in SINT-GENESIIUS-RODE

C21

Tiende jaarmarkt op zaterdag in SINT-GENESIIUS-RODE

Editiepajot_rode
Foto © Elsie De Greef van verleden jaar
 

De jaarmarkt in Rode heeft al een hele weg afgelegd. De eerste jaarmarkt in 1869 was puur op dierenkeuring gericht. Later evolueerde deze naar stands met marktkramers en verenigingen. In de laatste tien jaar waren er terug ingrijpende wijzigingen: het begon met de verhuis van de jaarmarkt naar zaterdag en drie jaar geleden werd het circuit gewijzigd. Ook wordt de klemtoon meer gelegd op animatie en een gevarieerd programma gedurende de dag zodat je altijd iets nieuws kan zien.

Dit jaar wijzigt het circuit terug lichtjes: de Dorpsstraat wordt verkeersvrij en de stand van Ro Cycling met hun varken aan het spit vind je dit jaar op het plein voor het gemeentehuis.

Gedurende de dag kan je terecht voor de standen van kramers en verenigingen, demonstraties van 9 oude volksambachten, de garage sale waar Rodenaren hun tweedehandsspullen kunnen verkopen (info garage.sale.1640@gmail.com) en optredens van het Kinderuur. In de voormiddag kan je ook old-timers bewonderen. Na de middag zijn er de rondgang van de reuzen en gemeentebestuur, défilés aan Party to Style, demonstraties met de rescue dogs van de brandweer aan het gemeentehuis en trampolinespingen door de Sint-Genesius-turngroep. ’s Avonds is er dan nog het speciaal défilé van de Rodense handelaars, het vuurwerk en een volksbal op het plein voor het gemeentehuis.

Wie natuurlijk wat graag flaneert of een glaasje drinkt komt aan zijn trekken. Je kan rustig kijken naar meer dan 10 rondtrekkende attracties en orkesten, je kan er dus een prettige dag van maken waar je met oude bekenden, je buren en vrienden geniet van de sfeer en het mooie weer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2017
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief