SINT-GENESIUS-RODE - vzw Baobab organiseert quiz voor Senegal

C21

SINT-GENESIUS-RODE - vzw Baobab organiseert quiz voor Senegal

Editiepajot_beersel
Ingezonden foto / Quizzen voor Senegal
 
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto / Quizzen voor Senegal
Editiepajot_beersel
Ingezonden foto / Quizzen voor Senegal
 

Al voor de negende maal kan de algemene kennis getest worden op de Baobab quiz in het C.C. Wauterbos op 14 oktober om 20u. Er worden ploegen van 4 deelnemers gevormd en het is 5 euro per persoon. Je kan inschrijven voor 13 oktober op mailto:roland.swalens@skynet.be of 02 358 33 08. Zoals de vorige jaren gaat de opbrengst van de quizavond naar een lopend project in Fandan (Senegal).

Maar wat doet Baobab nu precies? Roland Swalens vertelt: “Alles begon in het jaar 2001 toen we voor het eerst naar Senegal reisden. Tijdens deze vakantie kwamen we onder de indruk van de armoede en de primitieve levensomstandingheden van de plaatselijke bevolking op het platteland. Midden 2007 werd de vzw Baobab opgericht en besloten we in het dorpje Fandan op 25 km van de groot stad M’Bour een project te straten. Het eerste wat gebeurde was het steken van een 25m diepe waterput. Twee  jaar later in 2009 werd er gestart met de bouw van het dispensarium. In dit dispensarium is steeds een dokter of verpleegster aanwezig, deze worden betaald door onze vzw. De derde stap was het bouwen van een plaatselijke school in 2011. In 2013 konden de eerste kinderen tussen 4 en 14 jaar naar hun eerste lessen. Helaas is het schooltje gesloten wegens geen belangstelling meer van de plaatselijke ouders, die vinden dat hun kinderen beter op het veld werken dan naar school te gaan. Er werden ook al twee containers in de periode van 2009 en 2014 opgestuurd naar Fandan met allerlei hulpmiddelen, kleren, speelgoed, schoolgerief en medisch materiaal."

Wat gebeurd er nu met de ingezamelde gelden? Roland: "Deze worden gebruikt voor het onderhoud van de gebouwen en het aankopen van medicijnen. Ons laatste project is dat we 20 kinderen hun gans schooljaar betalen, eten en studies inbegrepen en dat voor 50 euro per kind. Het zijn in hoofdzaak dove kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om hun kind een menselijk bestaan te geven. De lessen en hun opvoeding wordt gegarandeerd in de school Le Cajoutiers in de buurt van M’Bour. De leiding van deze school is in handen van een Belgische vrouw uit Antwerpen. Zoals u ziet, elke euro wordt goed besteed in het verre Senegal. Hopelijk kan vzw Baobab terug op jullie steun rekenen en nog meer kinderen de kans te geven om naar school te gaan. Studeren is hun toekomst en met onze hulp moet dit lukken, vzw Baobab steunen kan op rek.nr  BE51-1236-8001-1462”  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief