SINT-GENESIUS-RODE - 70 jaar Kinderuur… Dat wordt gevierd!

C21

SINT-GENESIUS-RODE - 70 jaar Kinderuur… Dat wordt gevierd!

Ki_deruur
EP

 2017 – 2018 is voor Het Kinderuur een heus feestjaar. Al 70 jaar maakt dit kindertheater magie tot werkelijkheid. Poppen kwamen tot leven, sprekende paardjes gingen op pad met zwarte Piet, Lotta de kip werd een clown, enzovoort.

Maar Het Kinderuur heeft nog veel meer in petto! En daar wil het theater tijdens dit feestjaar mee uitpakken. Tijdens de Sinterklaasproductie ‘’n Ietsie Pietsie Pietje’ worden de leuke gewoontes van 70 jaar geleden weer herleefd. Zoals hoe ‘Nonkel Wim’, de oprichter van Het Kinderuur, met zijn pijp het podium opkwam en de kinderen toesprak. Het zal dan niet Nonkel Wim zelf zijn, maar voor verschillende ouders en grootouders zeker een leuk moment van nostalgie! Daarnaast komt de tombola ook terug! Met uiteraard spectaculaire prijzen, zoals het spaarvarken dat destijds de hoofdprijs was. Zoals de traditie het wil krijgen de kinderen ook weer een cadeautje van de goede Sint. Maar tijdens dit feestjaar zal dat cadeautje net dat ietsie pietsie specialer zijn!

Het Kinderuur wil dit jaar zijn oprichter eren. En omdat Nonkel Wim voor de jeugd in Sint-Genesius-Rode veel betekend heeft, oppert Het Kinderuur voor een standbeeldje in de gemeente. Na een oproep op Facebook kwamen veel enthousiaste reacties. De beslissing van het gemeentebestuur blijft nog even in afwachting.

In het voorjaar van 2018 wordt er nog een heus verjaardagsfeest gegeven in de Boesdaalhoeve. Het KinderFeestUur! Hier zullen de decors van de voorbije jaren tentoongesteld worden. De tekenaars van Het Kinderuur zijn van de partij om verjaardagskaartjes te maken. Personages uit toneelstukken maken de kinderen wegwijs. Met een verkleedkoffer kunnen kinderen het Kinderuurlogo namaken. Dat alles met een hapje en een drankje. Natuurlijk wordt er ook toneel gespeeld! En nog veel meer leuks… Maar dat blijft nog een verrassing! We rekenen op een massale bijeenkomst

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2017
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief