DILBEEK / RODE - Ruim 60.000 euro voor de versterking van 5 handelsk

C21

DILBEEK / RODE - Ruim 60.000 euro voor de versterking van 5 handelsk

Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_
EP

 De provincie Vlaams-Brabant keurde 5 handelskernversterkende projecten goed in de gemeenten Dilbeek, Landen, Tervuren, Tienen en een intergemeentelijk project van Horizon+ voor de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren. Deze 5 projecten ontvangen in totaal 61.207,62 euro om hun handelskernversterkende initiatieven uit te voeren.

De versterking van onze handelskernen is belangrijk’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. ‘Door gemeenten te ondersteunen die hiervoor initiatieven nemen, geven we niet alleen zuurstof aan de economie, maar zorgen we ook dat het daar aangenamer wonen is. Met ons economisch beleid spelen we een regisseursrol voor een welvarende en toekomstgerichte regio voor alle Vlaams-Brabanders’.

 Tervuren, Tienen en Dilbeek ontwikkelen beleidsvisie op hun handelskern

Dilbeek gaat deelnemen aan het traject bedrijvige kern van Unizo. Via dit traject wil men komen tot een maatschappelijk gedragen handelskernprofiel voor Dilbeek, waaraan concrete acties ter versterking van de handelskern opgehangen kunnen worden.

Daarnaast wordt er een online platform uitgewerkt dat de lokale economie moet ondersteunen. Via het platform wordt een gemeentelijke klantenkaart ontwikkeld die binnen Dilbeek gebruikt kan worden bij de aangesloten handelaars. Op die manier worden klanten aangespoord om lokaal te kopen.

De gemeente krijgt hiervoor 12.500 euro van de provincie Vlaams-Brabant.

 Projectvereniging Horizon+ wil de relatie tussen het Zoniënwoud en de vier handelskernen van Tervuren, Overijse, Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode versterken. Het project stimuleert de verweving tussen toerisme en economie.

Vier kunstzinnige natuurinstallaties, ter hoogte van de vier Vlaamse poorten van het Zoniënwoud, zorgen ervoor dat de bezoekers gemakkelijker hun weg vinden naar winkelgebieden in de buurt. Er worden hiervoor aangepaste fiets- en wandelkaarten gemaakt. Horizon+ krijgt hiervoor 12.500 euro van de provincie Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2018
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief