SINT-GENESIUS-RODE - In de Kerkstraat komen er 7 sociale nieuwbouwappartementen

SINT-GENESIUS-RODE - In de Kerkstraat komen er 7 sociale nieuwbouwappartementen

Sociale_woningen
foto Bart Deville
 

Op de jongste gemeenteraad werd de verkoop van de pastoriewoning in de Dorpsstraat unaniem goedgekeurd. Koper is de sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Zennevallei(WPZ) met zetel in Halle.

De verkoop werd naast de IC-GB meerderheid ook goedgekeurd door de Vlaamse Oppositie van Respect omdat Rode heel wat heeft in te halen inzake de bouw van sociale woongelegenheden. Tijdens de onderhandelingen kwamen de verkoper en koper overeen – in het kader van het Bindend Sociaal Objectief(BSO) – om maatregelen op te starten die leiden tot een bijkomend sociaal woonaanbod in de gemeente.

De pastoriewoning met een oppervlakte van 15a 76ca zal worden afgebroken en in de plaats worden 7 sociale nieuwbouw appartementen gerealiseerd. Daar het gebouw vandaag nog niet vrij van gebruik is, zal Woonpunt Zennevallei het ten laatste op 30 september 2018 daadwerkelijk in bezit kunnen nemen. Het is de Kerkfabriek Heilige Genesius die de pastoriewoning momenteel gebruikt voor vergaderingen en catecheselessen. Eerder geraakte al bekend dat de pastorie van Sint-Genesius-Rode terecht kan in het voormalige Gordelsecretariaat  in de Dorpsstraat.  Het pand werd door de gemeente overgekocht van Bloso. Zij moet wel nog zorgen voor de nodige opfrissingswerken en andere verbeteringen die noodzakelijk zijn.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief