Engagement 1640 in RODE naar de kiezer

C21

Engagement 1640 in RODE naar de kiezer

Aaaaengagement_1640
 

In het vooruitzicht van de gemeente- en OCMW-raadsverkiezingen 2018 zochten een aantal geëngageerde Rodenaren, waaronder de huidige mandatarissen van Respect, elkaar op. Samen organiseerden ze een eerste praatcafé om hun ideeën aan te vullen met en te staven aan de wensen van alle inwoners van Sint-Genesius-Rode. Dat resulteerde vrij snel in de naamkeuze ‘ENGAGEMENT 1640’.

De eerder vrije contacten van zgn ‘oud-gedienden’ met ‘kandidaat-nieuwkomers’ en ‘meninghebbende kiezers’ zorgden de voorbije weken niet alleen voor een aanzwelling van mogelijke en effectieve programmapunten maar ook voor de invulling van het nodige aantal geëngageerde kandidaten voor de OCMW- en gemeenteraadslijsten.

In een faciliteitengemeente worden OCMW-raadsleden rechtstreeks verkozen waardoor er in Sint-Genesius-Rode niet enkel 25 kandidaat-gemeenteraadsleden maar ook nog eens 11 kandidaat-OCMW-raadsleden nodig zijn om volledige lijsten te kunnen aanbieden.

De rechtstreekse en persoonlijke contacten hebben ervoor gezorgd dat het nodige aantal kandidaat-raadsleden voor OCMW- en gemeenteraad zich – vrij van partijpolitieke organisaties - heeft aangemeld, met daarbij vele enthousiaste nieuwkomers.

Democratische plaatsbepaling op de lijsten
Om het niet-partijgebonden karakter van de kandidaten te beklemtonen, werden lijsttrekker en lijstduwer, alsook alle tussenliggende plaatsen – zowel voor de OCMW- als gemeenteraadslijst – vorige week - door alle betrokken kandidaten democratisch vastgelegd. (de volledige lijsten staan op volgend blad)
De gemeenteraadslijst wordt getrokken door Anne Sobrie, huidig schepen, terwijl uittredend raadslid Ludo Debecker de lijst duwt.
De OCMW-raadslijst wordt getrokken en geduwd door uittredende raadsleden : Jan Willems mag trekken, Veerle Coenaerts duwt de lijst.

Programma
De grote lijnen van het programma liggen inmiddels vast. Het tweede praatcafé - van vandaag - biedt alle geïnteresseerden de kans dit aan te vullen, bij te sturen en te verfijnen, mede op basis van de enquête die te vinden is op www.engagement1640.be, een website die de voorbije dagen al veelvuldig bezocht werd.

 

GEMEENTE

1

Anne SOBRIE

2

Jan ROMBAUT

3

Patrick DE CAUWER

4

Eva SCHANDEVYL

5

Marijke CORTVRIENDT

6

Caroline JONCKERS

7

Koen BUNTINX

8

Nicole GOOSSENS

9

Dany CAPELLEN

10

Bruno STOFFELS

11

Blanche DE BEULE

12

Roland SWALENS

13

Rita WOUTERS

 

14

Bieke POUILLON

15

Alain RENDERS

16

Roman FINCK

17

Michel NEUCKENS

18

Amber ROMBAUT

19

Michaël FAMELAER

20

Nathalie DEGREVE

21

Els ANCKAERT

22

Birgit PETERS

 

23

Eddy DEMUNTER

24

Raf STOFFELS

25

Ludo DEBECKER

OCMW

 

1

Jan WILLEMS

 

2

Machteld STOFFELS

 

3

Ann VANHOREBEECK

4

Luc DIERICKX

 

5

Karinne VERMEULEN

 

6

Patryk BRZEZINSKI

 

7

Line DEBRUYN

 

8

Jan VOETS

 

9

Johan VASTIAU

 

10

Geertrui WINDELS

11

  

Veerle COENAERTS

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief