Impuls voor Vlaams gemeenschapsleven in faciliteitengemeenten

Impuls voor Vlaams gemeenschapsleven in faciliteitengemeenten

7535_cover-brochure-iedereen-buurtabonnee-2018-2019-1

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts investeert € 22.250 in 9 initiatieven van het Nederlandstalige verenigingsleven in de faciliteitengemeenten Wezembeek-Oppem, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Kraainem. Met die gerichte steun beloont Weyts organisaties die zorgen voor een extra dynamiek in de Vlaamse Rand. “Dit zijn laagdrempelige activiteiten die anderstalige nieuwkomers in een warm bad trekken”, zegt Weyts.

 

Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts wil anderstalige nieuwkomers in een warm bad trekken, maar dan moet er wel genoeg water in dat bad staan. Met andere woorden: de Vlaamse aanwezigheid en het Vlaamse verenigingsleven moeten sterk genoeg zijn om anderstalige nieuwkomers op te vangen. Weyts maakt daarom € 22.250 vrij om Nederlandstalige verenigingen in 4 faciliteitengemeenten te ondersteunen. De minister beloont met die gerichte steun laagdrempelige activiteiten waar nieuwkomers op een leuke manier in contact komen met het Vlaamse gemeenschapsleven. 

 

In Wemmel organiseerde de Jeugdraad bijvoorbeeld de G(rote) P(rijs)  van Wemmel: een gocart- en zeepkistenrace met veel randanimatie. In Sint-Genesius-Rode organiseerde vzw K-Cre@ation dance een grote dansshow. In De Boesdaalhoeve waren er 2 volksfeesten: een groot slotfeest ter ere van het 20 jarig bestaan van het gemeenschapscentrum en een muzikaal feest in de aanloop naar 11 juli. In Kraainem organiseerde Fanfare Kunst en Vrijheid een muzikale namiddag voor het grote publiek en plande de Cultuurraad een tuinfeest ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse Gemeenschap.

 

“Ik investeer in laagdrempelige initiatieven die de positie van het Nederlands versterken”, zegt Weyts. “Het gaat om aantrekkelijke projecten die ook openstaan voor de brede groep van anderstalige nieuwkomers in de Rand. We zetten ook in op kinderen, want jong geleerd is oud gedaan.

 

Vereniging

Activiteit

Bedrag

vzw Jeugdraad Wemmel

Grote Prijs van Wemmel

1.000 €

vzw K-Creation dance Rode

What a wonderfull day’

6.000 €

vzw KnA Kraainem

KnA gala A Space Odyssey

1.500 €

Fanfare Kunst & Vrijheid Kraainem

Muzieknamiddag

750 €

Cultuurraad Kraainem

11 juli viering

1.500 €

Culturele Raad Rode vzw

Boesdaalhoeve B(l)oeit

7.000 €

Culturele Raad Rode vzw

Rode Zingt

1.000 €

Cultuurraad Wezembeek-Oppem

Vlaamse Week

1.500 €

Jeugdraad Wemmel

Parking W.

2.000 €

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 30 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief