SINT-GENESIUS-RODE - Ook dit jaar zetten de Rodense Lea’s zich in voor Kom op tegen Kanker

SINT-GENESIUS-RODE - Ook dit jaar zetten de Rodense Lea’s zich in voor Kom op tegen Kanker

Aaaarodense_leas
 

Drie jaar geleden vonden 3 dames die in Sint-Genesius-Rode wonen of woonden dat er in hun gemeente ook wat mocht gedaan worden voor “Kom op tegen Kanker”. Ze besloten dan ook deel te nemen aan het Plantjesweekend en azalea’s te verkopen. Mireille Goossens en Wendy De Bonridder uit Sint-Genesius-Rode en Martine Dandoy die vandaag in Alsemberg woont, maar van Sint-Genesius-Rode afkomstig is, gingen op zoek naar een geschikte naam en noemden zich uiteindelijk de “Rodense Lea’s” ( “Rodense” van Sint-Genesius-Rode en “Lea”s afgeleid van azalea’s). En hun eerste Plantjesweekend mocht er zijn.. Geheel onverwacht werden niet minder dan 1.000 azalea’s aan de man/vrouw gebracht, wat toch zorgde voor het mooie bedrag van 7.000 euro dat kon overgemaakt worden naar Kom op tegen Kanker. Vorig jaar gingen niet minder dan 1.240 azalea’s de deur uit en dit jaar hoopt men minstens 1.500 plantjes te verkopen voor het goede doel.

 

Mireille: “Het is uiteraard niet alleen  aan ons te danken. Zonder de inzet van andere enthousiaste vrijwilligers zouden wij er nooit in slagen om elk jaar opnieuw te kunnen zeggen dat we meer plantjes hebben verkocht dan het jaar voordien. Wie zich geroepen voelt om te helpen en mee een verkooppunt bemannen, kan zich bij mij melden 0496/85.23.48 of een berichtje sturen via facebookpagina “De Rodense Lea’s kom op tegen kanker” of via mail derodenseleas@gmail.com ."

 

Verkooppunten voor dit jaar zijn : Vrijdag  14 september: Lokaal dienstencentrum De Boomgaard(13u-17u) Sint-Genesius-Rode, Delhaize Alsemberg(9u-20u30) en Colruyt Alsemberg(9u-20u30). Zaterdag 15 september: Delhaize Alsemberg(9u-17u), Colruyt Alsemberg(9u-17u), Aldi Rode(9u-17u) en Spar Rode(9u-17u).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2018
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief