Jaarmarkt SINT-GENESIUS-RODE werd uitgeregend

Jaarmarkt SINT-GENESIUS-RODE werd uitgeregend

Aaaajaarmarkt_rode_1
 
Aaaajaarmarkt_rode_2
 

Sint-Genesius-Rode had het dit jaar alles behalve getroffen met het weer. Hoe je het ook draait of keert, de 140ste editie werd gewoon uitgeregend. En niettegenstaande deze omstandigheden was de publieke opkomst toch nog bevredigend. Gezien het succes van vorig jaar bleef het parcours ongewijzigd. De Zoniënwoudlaan bleef open voor het verkeer. Het jaarmarktcomité zorgde ook voor deze editie voor een groot aanbod aan animatie. Nieuw was ook de show met roofvogels en het geluidloos vuurwerk, al moest hiervoor een extra financiële inspanning worden geleverd.

 

Maar dè aandacht van de autochtone Rodenaar ging ongetwijfeld naar de inhuldiging van het standbeeld ter ere van 70 jaar Kinderuur en van de stichter ervan Nonkel Wim of Willem Savenberg. Dit staat aan het begin van de unieke wandelweg van de Kerkstraat naar de Stationstraat. Jean-Paul De Greef-ook een echte Kinderuur-man- is er de createieve bedenker en ontwerper van, Marcel Janssens en Ward Lesschaeve zorgen voor de uiteindelijke uitvoering.

 

Bij de inhuldiging werd het woord gevoerd door huidig voorzitter David Maes: “Willem Savenberg of Nonkel Wim heeft meer dan geschiedenis geschreven in Rode. Hij had de gaven toneelstukken uit zijn mouw te schudden. Soms, vlak voor de opvoering, kon hij er nog wijzigingen aan brengen. “ Bij de inhuldiging was  de familie Savenberg en ook deze van Dolf Loeckx, de kompaan van Willem, goed vertegenwoordigd. Zij werden onthaald op een daverend applaus.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 01 okt 2020

archief