SINT-GENESIUS-RODE - 46 miljoen aan investeringen

SINT-GENESIUS-RODE - 46 miljoen aan investeringen

Sintgenesiusrodegemeentehuis_1
Sint-Genesius-Rode spreekt de spaarpot aan om te investeren. In deze legislatuur 46 miljoen euro.
 

 

Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode wil de komende zes jaar ruim 46 miljoen euro investeren. Veel geld gaat daarbij naar de herbestemming van het oude, leegstaande OCMW- rusthuis en de heraanleg van de Zoniënwoudlaan. Ook  de heraanleg van Zoniënwoudlaan en Bevrijdingslaan slorpen veel geld op.

Voor de herbestemming van het oude rusthuis, dat na de ingebruikname van het nieuwe woonzorgcentrum in 2015 voor een groot deel leegstaat., trekt Rode 7 miljoen euro uit, waarvan het grootste deel in 2022 en 2023.

Het oude rusthuis wordt waarschijnlijk gesloopt, met in de plaats een nieuw gebouw”, “Dat zou vier lagen tellen, met een ondergrondse parking en mogelijk een kinderopvang en een gemeenschappelijke zaal op de gelijkvloerse verdieping. Voor de verdiepingen wordt gedacht aan  woongelegenheden. Het doelpubliek moet nog vastgelegd worden.

Sociale appartementen

Andere OCMW-projecten waar nogal wat geld naartoe gaat, zijn de bouw van 12 sociale appartementen (2,8 miljoen euro) en de verbouwing van de tien bestaande (674.000 euro) in de Boomgaardweg, de bouw van twee lokale opvanginitiatieven voor asielzoekers en vier sociale appartementen in de Dorpsstraat (1,6 miljoen euro), en de renovatie van de assistentiewoningen (500.000 euro).

De herinrichting van de Zoniënwoudlaan, de belangrijkste verkeersas doorheen de gemeente, staat opnieuw in de meerjarenbegroting. Het project, dat voorziet in de aanleg van fietspaden, moet 4,3 miljoen euro kosten, al worden wel 2 miljoen euro subsidies van Vlaanderen verwacht.

Andere grote uitgavenposten zijn de heraanleg van de Bevrijdingslaan (3,6 miljoen euro), het herstellen van voetpaden en asfalteringwerken (3 miljoen euro), de herinrichting van de wijk Middenhut (2 miljoen euro) en rioleringswerken (2 miljoen euro).

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 24 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 17 mrt 2020
Roger Swalens | 17 mrt 2020
Roger Swalens | 11 mrt 2020

archief