SINT-GENESIUS-RODE Urban Run Rode is aan 4de editie toe

SINT-GENESIUS-RODE Urban Run Rode is aan 4de editie toe

Editiepajot_bart_devill___urban_run_rode
foto Bart Devillé
 

 

Wanneer in Sint-Genesius-Rode Katrien Bautmans, diensthoofd Sport en Jeugd,  met het voorstel op de proppen kwam om een Urban Run in de gemeente te organiseren, werden hier en daar wat wenkbrauwen opgetrokken, maar na enig overleg kreeg ze toch ergens carte-blanche, ook van de gemeente. Dit heeft als gevolg dat op vrijdag 20 maart al de 4de editie zal plaats vinden. Voor wie het nog niet zou weten: Tijdens de Urban Run wordt er gelopen en gewandeld langs en door nieuwe en historische gebouwen en heb je de mogelijkheid om de gemeente op een unieke manier te ontdekken. Dit sportevenement is geschikt voor zowel de geoefende als iets minder geoefende lopers en wandelaars en zowel voor jong als oud.

De 4de editie van de Urban Run van Sint-Genesius-Rode vindt plaats op vrijdag 20 maart van aan Sportcentrum Wauterbos Doornlarenhoofdstraat 3 Sint-Genesius-Rode. Het startschot wordt gegeven om 20u. Deze sportactiviteit komt opnieuw tot stand dankzij de succesvolle samenwerking met de sportregio Zuidwestrand, Sport Vlaanderen en de sportdienst van Sint-Genesius-Rode. Zij maakt ook deel uit van een criterium waarvan de tweede manche zal doorgaan op zondag 30 augustus 2020 in Halle. In 2021 zal ook Sint-Pieters-Leeuw aansluiten en een Urban Run organiseren.

Voor deze editie van 2020 werd er in Sint-Genesius-Rode opnieuw gesleuteld aan het parcours en zullen er nieuwe gebouwen en paden worden aangedaan. Je kan kiezen voor 5 of 10 km(1 of 2 ronden) en deze mag je zowel al wandelend als al lopend afleggen. Aan de deelnameprijs wordt er niets veranderd. Deze blijven 5 euro voorinschrijving en 8 euro voor een inschrijving ter plaatse. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar urbanrun@sint-genesius-rode.be of contact op te nemen met de sportdienst van jouw gemeente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 feb 2021

archief