SINT-GENESIUS-RODE Ook in Sint-Genesius-Rode bestaat een mantelzorgpremie

C21

SINT-GENESIUS-RODE Ook in Sint-Genesius-Rode bestaat een mantelzorgpremie

Editiepajot_bart_devill___gemeentehuis_rode
Foto Bart Devillé
 

 

In vele  gemeenten bestond het wellicht al langer, maar sinds kort kent ook Sint-Genesius-Rode een mantelzorgpremie toe. Wanneer je regelmatig zorg verleent aan een familielid, vriend of buur, dan ben je een mantelzorger. Op die manier kan een zorgbehoevende langer in zijn vertrouwde thuisomgeving blijven wonen.

 

Daarnaast draagt dit vrijwillig engagement voor een zorgbehoevend familielid, vriend of buur bij aan een warme en solidaire samenleving. In dit opzicht kan men sinds kort in Sint-Genesius-Rode u genieten van een gemeentelijke premie die de mantelzorger als blijk van waardering wordt toegekend. De premie bedraagt, afhankelijk van de zorgbehoevendheid, 120 euro of 240 euro op jaarbasis. Uiteraard moet men aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen van de mantelzorgpremie. Voorwaarden betreffende de zorgbehoevende: Gedomicilieerd zijn in Sint-Genesius-Rode en er effectief verblijven. Niet opgenomen zijn in een instelling, woonzorgcentrum of ziekenhuis. De zorgbehoevendheid aantonen door middel van een attest afgeleverd door een erkende instantie. Voorwaarden betreffende de mantelzorger: Minstens 18 jaar oud zijn. Zelf geen zorgbehoevende zijn die recht heeft op een mantelzorgpremie. Mantelzorg verlenen op een kwaliteitsvolle en menswaardige manier en hiervoor een engagementsverklaring op eer ondertekenen.

Hoe moet de premie nu worden aangevraagd? De aanvraag wordt gedaan via het aanvraagformulier, terug te vinden op de website van de gemeente. Dit is ook het geval met het volledige reglement. Het ingevulde aanvraagformulier, samen met het attest ter staving van de zorgbehoevendheid, wordt ingediend tegen afgiftebewijs bij de thuiszorgdiensten tijdens de openingsuren. Aanvragen voor 2020 kunnen ingediend worden tot uiterlijk 30/11/2020. De aanvraag moet jaarlijks vernieuwd worden. De premie wordt in zijn totaliteit uitbetaald in de maand december van het afgelopen jaar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief