SINT-GENESIUS-RODE Vierde editie Paella Take Away komt er aan

C21

SINT-GENESIUS-RODE Vierde editie Paella Take Away komt er aan

Editiepajot_bart_devill___paella
ingezonden foto
 

 Voor de organisatoren van de Paella Take Away in Sint-Genesius-Rode was het wel uitkijken of zij in deze coronatijden  toelating zouden krijgen om hun 4de editie dit jaar te laten plaatsvinden. Om niet voor onaangename verrassingen komen te staan werd het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode een heel draaiboek bezorgd hoe men de editie 2020 veilig kon laten verlopen.

En dit viel blijkbaar in goede aarde bij het gemeentebestuur: de vierde editie Paella Take Away, gepland voor 29 augustus mocht doorgaan mits stipt de voorgestelde maatregelen worden opgevolgd. Het zenuwcentrum van de actie blijft traditioneel in Ons Parochiehuis in Sint-Genesius-Rode. Patrick Mosselmans: “De infrastructuur binnen en buiten Ons Parochiehuis biedt ons alvast de mogelijkheid om deze grote klus af te werken en toch afstand te houden. De medewerkers krijgen duidelijke instructies hoe we te werk zullen gaan. Het gebruik van mondmasker en handschoenen is intussen goed ingeburgerd, handgels zijn ter beschikking en we zullen ook controles doen. Alle medewerkers zijn enthousiaste vrienden, we kunnen ook nu op hen rekenen en ook zij zijn zich bewust van deze ongewone situatie. Aan inzet zal het ook dit jaar niet ontbreken.”Wat de afhaling betreft- zaterdag 29 augustus van 15-20u in Ons Parochiehuis-  daar werd ook speciale aandacht aan besteed: bestellingen worden maximaal op voorhand betaald; er is een wachtrij met telkens 1,5 meter afstand. De organisatoren vragen ook om alleen te komen en meteen weer te vertrekken. Waar er andere jaren tijd en ruimte was voor een babbeltje en een drankje, zal het dit jaar noodgedwongen soberder zijn.

Voor wie het nog niet zou weten, het initiatief van de Paella Take Away werd genomen door Michèle Nerinckx en Patrick Mosselmans. Aanleiding was het feit dat hun zoon Reuben in november 2015 werd getroffen door een zeldzame kanker. Met Reuben gaat het vandaag goed; hij blijft onder de medicatie en al ervaart hij bijwerkingen, de ene keer meer dan de andere. Patrick: “Hij leert ermee leven dat niet alle dagen dezelfde zijn. Begin September zal hij terug een onderzoek ondergaan. Er wordt nu door het MedischOverlegComité een ingreep overwogen. Maar daar is het nu te vroeg voor, we kennen ook nog niet alle info. Maar er is nog beter nieuws: ook in September zullen Joke en hij in het huwelijk treden. Dat wordt een bijzondere gebeurtenis al is het natuurlijk jammer dat de aanwezigen weer sterk beperkt worden. Maar we duimen ervoor dat we dit later nog eens met alle vrienden en familie kunnen overdoen.

De opbrengst van Paella Take Away gaat integraal naar de  vzw www.net-men-kanker.be  en DUO. Deze eerste vzw wil patiënten en verwanten ondersteunen die te maken krijgen met Neuro Endocriene Tumoren (NET-zijn zeldzame tumoren) en Multiple Endocriene Neoplasie (MEN- hier is er al een erfelijke aanleg om bepaalde tumoren te krijgen). Een andere “begunstigde” is DIO. Dit is het fonds voor Digestieve Oncologie. Michèle: “Het Fonds Digestieve Oncologie focust op het onderzoek naar tumoren van het maag -darmstelsel, de pancreas, de galwegen en de lever. Zulke tumoren komen frequent voor. De ontwikkeling van nieuwe en persoonsgerichte behandelingen vraagt intense investeringen van mensen en middelen.” Intussen is de Paella Take Away in Rode – volgend jaar lustrum-editie- al een hele traditie geworden. Bij de start hoopte men minstens 300 porties aan de man/vrouw te brengen, maar onverhoopt werden het er 960. Vorig jaar was dit aantal al gestegen tot 1.199 porties. Bestellen kan via www.paellatakeaway.be . Men heeft de keuze uit paella vegetarisch of met en zonder schaaldieren; een bijpassend wijntje staat ook in de aanbieding. Betalen kan vooraf of ter plaatse. Wie verkiest een financiële bijdrage te leveren kan dit op rekening BE57 1030 5038 8235 . 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief