SINT-GENESIUS-RODE Ook Sint-Genesius-Rode kleurt oranje

C21

SINT-GENESIUS-RODE Ook Sint-Genesius-Rode kleurt oranje

Editiepajot_bart_devill___rode_kleurt_oranje
foto Bart Devillé
 

 Met het thema “Rode samen tegen geweld op vrouwen” voor ogen, kleurt het kerkplein in de dorpskern oranje vanaf woensdag 25 november en dit tot 10 december. Aan het balkon van het gemeentehuis en aan de gemeentelijke Basisschool  Wauterbos werd een aandachtstrekker aangebracht.

 
Zoals elk jaar op 25 november: “Internationale dag tegen geweld op vrouwen” start de 16-daagse sensibiliseringscampagne “Orange the World”. Als gevolg van de lockdown werd vastgesteld dat intrafamiliaal geweld was toegenomen. De sensibilisering heeft helaas niets aan actualiteit ingeboet. Geweld tegenover vrouwen en meisjes is één van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten op wereldvlak. Het initiatief gaat uit van de Verenigde Naties die de campagne voor het eerst in 1991 lanceerden. Wereldwijd worden VN-partners, overheden en vrouwenbewegingen opgeroepen alles in het werk te stellen om problemen in verband met geweld op vrouwen en meisjes te voorkomen of te beëindigen. De actie loopt tot 10 december: “Internationale Mensenrechtendag”.
Gedurende 16 dagen zullen zoveel mogelijk gebouwen oranje worden gekleurd. “Oranje”: een heldere optimistische kleur voor een toekomst zonder geweld tegenover vrouwen. Soroptimist International is een Niet-Gouvernementele Organisatie van vrouwen met een stem in diverse organen van de Verenigde Naties en de Raad van Europa met als hoofddoel vrouwen en kinderen wereldwijd op lokaal, nationaal en internationaal niveau te steunen. De Belgische Unie ontving van Soroptimist International Europe “The Best Practice Award 2017-2018” voor het project: Soroptimist zegt NEEN tegen geweld op vrouwen. SIB Club Beersel vroeg de gemeente Rode aan deze actie deel te nemen. De Soroptimisten van Club Beersel zijn de gemeente dankbaar om opnieuw haar steun te betuigen door het kerkplein van Rode centrum in deze periode oranje te kleuren. Wie slachtoffer of getuige is van geweld? Bel 1712 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief