SINT-GENESIUS-RODE Eerste coronavaccinaties in WZC De Groene Linde zijn een feit

C21

SINT-GENESIUS-RODE Eerste coronavaccinaties in WZC De Groene Linde zijn een feit

Editiepajot_bart_devill___corona_rode
ingezonden foto
 

 Op vrijdag 22 januari kregen alle bewoners van het Woonzorgcentrum De Groene Linde In Sint-Genesius-Rode hun eerste dosis van het coronavaccin. De bewoners waren blij dat ze hun vaccin kregen. Bertha Lonbois, die als eerste aan de beurt was, stelde meteen voor om het te vieren met een glaasje champagne! Ook de medewerkers van het WZC werden gevaccineerd, zodat de bescherming voor de  bewoners van het WZC maximaal is. De tweede dosis wordt drie weken later toegediend, zowel voor de bewoners als voor de medewerkers. Uiteraard zorgt een en ander voor een verademing. De bewoners kijken er alvast naar uit om meer bezoek te kunnen ontvangen en langzaam terug te keren naar het “normale” leven. 

“Als we allemaal ons voorbeeld volgen, kunnen we deze wens snel vervullen. Want willen we niet allemaal opnieuw kunnen feesten, knuffelen, winkelen, uitgaan, sporten, … met familie, vrienden en collega’s? “ Gekeken wordt ook naar alle vrijwilligers die zich tijdens deze coronacrisis belangeloos ingezet hebben: in het woonzorgcentrum, door boodschappen te doen voor Rodenaren in moeilijkheden, door mondmaskers en beschermingsmiddelen te maken en zo veel meer. “ De andere Rodenaren zullen hun vaccin krijgen in DOC Alsemberg. Deze krijgen een persoonlijke uitnodiging in de bus wanneer zij zich kunnen laten vaccineren.
Drie weken na de eerste dosis van het vaccin, zullen zij de tweede dosis krijgen. De vooropgestelde timing: januari-februari: bewoners van woonzorgcentra en zorgpersoneel, maart 2021 65-plussers en risicogroepen, mei 2021: essentiële beroepen(bvb brandweer en politie) en vanaf juni bredere bevolking. 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2021
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief