SINT-GENESIUS-RODE 2022 feestjaar voor K-creation

C21 Css

SINT-GENESIUS-RODE 2022 feestjaar voor K-creation

Editiepajot_bart_devill___kcreation
Ingezonden foto
 

 

Dansschool K-creation al jaren een begrip in Sint-Genesius-Rode en de hele regio heeft wat te vieren dit jaar. De vereniging bestaat twintig jaar. Hoe en op welke manier dit zal gevierd worden, valt nog even af te wachten. Door corona worden er voorzichtig activiteiten gepland. Het wordt alleszins al uitkijken naar zondag 20 februari en de jaarlijkse Dance Battle K-C got, talent gepland in de Boesdaalhoeve. Omwille van corona zal de wedstrijd uitzonderlijk enkel toegankelijk zijn voor de eigen leden. Vorig jaar vond alles online plaats, maar iedereen hoopt dat het dit jaar opnieuw live kan. Op 18 en 19 maart vindt het achttiende spaghettifestijn plaats in de parochiezaal. Als corona roet in het eten gooit, schakelt de dansschool over naar een takeaway.

 

Meest in het oog springend dit jaar wordt uiteraard het weekend van 27 en 28 mei. Dan blaast K-Creation 20 kaarsjes uit. De voorbije jaren hebben ze indrukwekkende shows gebracht, talentvolle docenten mogen aanwerven, hun dansers naar een hoger niveau getild, aan TV-programma’s deelgenomen, wedstrijden gewonnen, een trouw team van medewerkers kunnen opbouwen, maar vooral veel plezier en mooie herinneringen gemaakt. Traditiegetrouw organiseren ze een grote show, waar al hun dansers de kans krijgen te schitteren op het podium van CC De Meent, Alsemberg. Dit jaar willen ze er een groot feest, een grote show van maken! Het wordt een terugblik op alles wat er gedanst, beleefd en georganiseerd werd in twintig jaar.

Om de show zo professioneel mogelijk te organiseren worden nog extra acties georganiseerd om geld in te zamelen. Het is nu eenmaal zo: net als bij velen, heeft Corona ook bij K-creation stokken in de wielen gestoken. Financieel heeft de cultuursector het enorm hard te verduren, zo ook de dansschool. Men is volop op zoek naar alternatieve manieren om de verjaardag in stijl te vieren en zo de dansers, vele vrijwilligers en het docententeam in de kijker te zetten. Na 3 jaar zonder voorstellingen wil men er deze keer dan ook een spetterende editie van maken. K-creation gooit het daarom over een andere boeg en wil beroep doen op iedereen om hen financieel te steunen. Dit kan via het Crowdfunding platform. “In plaats van 30.000 euro te vragen bij 1 grote speler, vragen we 30 euro aan 1.000 kleine spelers. Hiermee kunnen wij aan de slag om het decor op te bouwen, techniek en belichting te voorzien, zaalhuur, etc. Wij hopen alvast een mooie show neer te zetten, mede dankzij jouw hulp. “

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief