SINT-GENESIUS-RODE De Rodense Lea’s blijven opkomen tegen kanker

C21

SINT-GENESIUS-RODE De Rodense Lea’s blijven opkomen tegen kanker

Editiepajot_bart_devill___rode_lea_s
ingezonden foto
 

 

Nog een tweetal weken is het zover, dan kan je in Sint-Genesius-Rode en omliggende gemeenten dank zij de Rodense Lea’s- een begrip geworden in de regio-weer een azalea kopen voor Kom op tegen Kanker. Vanaf dit jaar kosten de plantjes 8 euro.

Oorspronkelijk waren de Rodense Lea’s met 3, sinds vorig jaar zetten Wendy (De Bontridder) en Mireille (Goossens) verder hun schouders onder het plantjesweekend. Ondertussen zijn zij, maar vooral de actie bekend en kijken de mensen nu al uit naar hun verkooppunten. De eerste plantjes werden al gereserveerd in het WZC in Sint-Genesius-Rode, de bewoners zaten te wachten op de aankondiging van de verkoop. Geweldig toch! Wendy en Mireille coördineren wel alles, maar kunnen gelukkig rekenen op een team vrijwilligers: “Ook dit jaar komen we met een ploeg van een 20-tal mensen naar buiten en verwelkomen we opnieuw 2 nieuwe helpers. Sommigen komen zelfs meerdere dagen helpen of doen nog een extra verkoop in eigen omgeving. Zelfs op zondag zijn er dit jaar 2 verkooppunten. Het zijn één voor één schatten van mensen.

Nieuw, dit jaar, en dat willen we toch een beetje in de bloemetjes zetten, werden we gecontacteerd door Samana Beersel met het voorstel om plantjes te verkopen op de jaarmarkt van Beersel. Uiteraard kunnen we dit alleen maar aanmoedigen want enkele jaren geleden werd die verkoop daar stopgezet. Mensen van Beersel die niet op één van de verkooppunten in Rode en Alsemberg geraken, kunnen daar ook nog een azalea kopen. Ook een paar handelaars (Ypsi, Toys & Stories en Christophe Bikes) in Rode hebben spontaan hun medewerking aangeboden en verkopen sinds vorig jaar in hun winkel plantjes. Wij appreciëren dit enorm uiteraard. “

Helemaal anders dan pakweg vijf jaar geleden vinden zij het niet: “We doen het voor de goede zaak en dat standpunt is totaal niet veranderd bij ons. We zijn kleiner begonnen uiteraard maar hebben ondertussen een superteam van vrijwilligers opgebouwd. Wie had dit in 2016 kunnen denken? Het past niet elk jaar in de mensen hun agenda maar bij een volgende editie zien we ze heel vaak terug. Corona heeft ons team en de actie niet klein gekregen. Wij blijven even enthousiast samen met ons superteam. Dit jaar hopen we opnieuw zo’n 1500 azalea’s te kunnen verkopen maar we houden in ons achterhoofd dat het moeilijke tijden zijn. Het resultaat zal zeker bekend gemaakt worden op onze Facebookpagina. Voor het eerst zullen wij de plantjes verkopen aan € 8, de afgelopen 6 jaren waren ze € 7. Hier en daar is er dus toch iets veranderd.” Handig misschien waar en wanneer er azalea’s kunnen gekocht worden: Vrijdag 16 september 2022: van 13u tot 17u LDC De Boomgaard Sint-Genesius-Rode, van 9u tot 19u Colruyt Alsemberg, van 9u tot 19u Delhaize Alsemberg en van 7u tot 13u en van 14u tot 18u bij Ypsi, toys & stories. Zaterdag 17 september 2022 : van 9u tot 13u Colruyt Alsemberg,  van 9u tot 13u Delhaize Alsemberg , van 9u tot 13u Aveve – Lagneau, van 9u tot 13u Spar Rode van 7u30 tot 13u bij Ypsi, toys & stories in Rode, van 9u30 tot 18u30 bij Christophe Bikes in Rode en vanaf 14u op de jaarmarkt van Beersel i.s.m. Samana Beersel. Zondag 18 september 2022 :van 8u tot 13u Markt Dorpsplein Rode en van 8u30 tot 12u30 Spar Rode  Eens te meer hopen de Rodense Lea’s op een schitterende verkoop voor het goede doel!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief