SINT-GENESIUS-RODE Viering 150 jaar KTV De Noordstar werd feestelijk gevierd

C21

SINT-GENESIUS-RODE Viering 150 jaar KTV De Noordstar werd feestelijk gevierd

Editiepajot_bart_devill___noordstar
Foto Bart Devillé
 

 

 

KTV DE Noordstar-Rederijkerskamer De Lelie kan tevreden terugblikken op een meer dan geslaagd podiumkunsten festival dat plaats vond in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode ter gelegenheid van haar 150 jarig bestaan.

Het ging van paaldans, over zang en muziek naar toneel. Het zeer talrijke publiek genoot zichtbaar van de hoogstaande mix van verschillende vormen van kunstuiting die het aangeboden kreeg. De heer Johan De Rijcke, voorzitter van het Internationaal Rederijkers Verbond Vlaanderen Nederland overhandigde de rederijkers Akte aan voorzitter Luc Collin. Dat deze viering plaatsvond in de Boesdaalhoeve zal wel geen verwondering wekken. Immers, niet alleen is GC De Boesdaalhoeve zowat de thuishaven van de jubilaris, heel wat Rodenaren maken ook deel uit van de jubilerende toneelvereniging. Voorzitter en Rodenaar Luc Collin: “ Het verhaal van de vereniging begint wel in 1872 in Brussel. Al die jaren veroverde de vereniging heel wat podia. Ook in Sint-Genesius-Rode zijn de voorstellingen een vaste waarde in de programmatie van het gemeenschapscentrum. We hebben een bijzondere band met de Boesdaalhoeve. Onze eerste voorstellingen hier lokten amper een zestigtal mensen. Al die jaren later kunnen we de zaal telkens tot drie keer vullen!”  

Bij deze viering van het 150 jarige bestaan blijft het niet! Het wordt al uitkijken naar het vol avond jubileumstuk van de vereniging. Het wordt een verrassing voor het trouwe publiek van KTV De Noordstar. Die speelt in grote bezetting. Première op 10 maart 2023 om 20u15 in GC De Boesdaalhoeve(Sint-Genesius-Rode), gevolgd door nog twee opvoeringen op 11 maart om 20u15 en 12 maart om 15u. Op 18 maart om 20u en 19 maart om 15u wordt gespeeld ten voordele van de Ziekenhuis Clowns in de Merselborre Vlezenbeek. Tenslotte wordt opgetreden ter gelegenheid van de jubileumviering van “De Zonnebloem Ukkel” in “Het Huys” te Ukkel op 26 maart vanaf 14u.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2022
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief