RODE Leerlingen OLV Instituut namen deel aan Junior Journalist

C21

RODE Leerlingen OLV Instituut namen deel aan Junior Journalist

Scherm__afbeelding_2024-01-25_om_15
Ingezonden foto
 

Leerlingen van 3E en 4E Moderne Talen van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Sint-Genesius-Rode vielen in de prijzen met hun deelname aan de lokale ronde van de schrijfwedstrijd Junior Journalist. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Davidsfonds en had deze editie als thema “Oost west, thuis best”. De beste tekst per leeftijdscategorie gaat door naar de nationale ronde. Die eer is dit jaar weggelegd voor Aurore Darquenne uit 4E. In deze klas vervolledigen Charlotte Van de Put en Pauline Stevens de top 3. In 3E behaalde Zanna Blondeel de eerste plaats, gevolgd door Raphaël Vermeylen en Launa Duhaut. Zij gingen allemaal naar huis met een boek. Goed om weten: Zanna was afwezig en staat niet op de foto.

De leerlingen mochten elk een boek kiezen: de eerste winnaar mocht eerst kiezen enzovoort. In totaal kregen twintig leerlingen op die manier een boek, tien in elke klas.

De prijsuitreiking vond plaats in de lokale bibliotheek tijdens de les Talenproject, die daar mag worden gegeven. Op de foto’s van links naar rechts: Jan Decuypere (Davidsfonds Sint-Genesius-Rode), Jeroen De Greef (directeur OLV), Pauline Stevens, Aurore Darquenne, Charlotte Van de Put, Raphaël Vermeylen, Launa Duhaut. En op de achtergrond: twee bestuursleden van het Davidsfonds, Fanny De Gelas en Lieve Dewit.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2024
Hugo Deville
Bart Deville
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief