Boerenprotest zorgt voor verkeershinder

C21

Boerenprotest zorgt voor verkeershinder

Scherm__afbeelding_2024-01-30_om_13
 

Sinds zondagavond is er flinke verkeersoverlast in en rond Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw door het boerenprotest. Het is nog niet duidelijk hoe lang de blokkades blijven en of de actievoerders zich zullen verplaatsen. De actievoerders laten niet in hun kaarten kijken. Wij houden je zo goed en snel mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 
Update: dinsdag 30 januari om 5 uur:
 
Ook vandaag verwachten we in de omgeving van Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw heel wat hinder door het boerenprotest. Een stand van zaken:
 
De blokkades op de E19/R0 en A8/E429 zijn ongewijzigd. De actievoerders hebben er zoals verwacht de nacht doorgebracht en zijn nog steeds aanwezig.
 
Er was afgelopen nacht rond 1 uur tijdelijk een extra versperring ter hoogte van de rotonde aan de Zinkstraat in Halle, maar de actievoerders verlieten deze locatie na een dik uur.
 
Conclusie: het zal dus zonder twijfel ook vanochtend veel drukker zijn dan anders op de secundaire wegen.
 
Ben je met de wagen? Schuif dan geduldig aan en ga niet op het voet- of fietspad rijden.
 
Vorm ook preventief een reddingsstrook op de (gewest)wegen bij vertraagd verkeer of file. Zo geraken de hulpdiensten sneller op hun bestemming.
 
Ben je te voet of per fiets? Let dan goed op! Er zal immers veel zoek- en vrachtverkeer rondrijden.
 
We blijven de toestand nauwgezet opvolgen. Rond 7 uur voorzien we een volgende update.
 
VERKEERSUPDATE
- 22.35 uur: OOK DINSDAG GROTE HINDER VERWACHT
 
Het ziet ernaar uit dat de actievoerders de nacht zullen doorbrengen op de locaties waar ze al de hele dag voor problemen zorgen. Ook de dinsdagochtendspits in en rond Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw zal bijgevolg bijzonder stroef verlopen. We roepen iedereen met aandrang op hiermee rekening te houden.
 
Vermijd indien mogelijk de omgeving door bijvoorbeeld thuis te werken, je te voet of per fiets te verplaatsen of ruim na de ochtendspits pas de baan op te gaan.
 
We beseffen dat niet iedereen die optie heeft. Jullie krijgen het advies om de Facebookpagina van onze politiezone of die van de lokale besturen van Halle, Beersel of Sint-Pieters-Leeuw voor vertrek te raadplegen. Een eerste stand van zaken staat voorlopig gepland rond 5 uur.
 
Extra tip: op de website van het Verkeerscentrum (www.verkeerscentrum.be) staat een kaartje met daarop de actuele hinder op de autosnelwegen. Up-to-date informatie over de secundaire wegen kan bijvoorbeeld opgevolgd worden via gps-apps.
 
Omdat we deze LEVENSBELANGRIJKE informatie niet genoeg kunnen herhalen:
 
We vragen weggebruikers om op de gewestwegen preventief de reddingsstroken te creëren om het werk van de hulpdiensten niet in het gedrang te brengen.
 
We roepen iedereen op om extra voorzichtig te zijn op onze secundaire wegen, waar het ook morgenochtend veel drukker zal zijn dan normaal door het vele zoekverkeer en extra zwaar verkeer
 
---------
 
UPDATE 19 uur: de situatie op ons grondgebied is voorlopig ongewijzigd. Het blijft op heel wat locaties geduldig aanschuiven. We blijven de toestand nauwgezet opvolgen.
 
---------
 
UPDATE 17 uur: wat we momenteel weten:
 
In Huizingen is de oprit van de Ring rond Brussel (R0) afgesloten richting Nijvel. Reden: boeren blokkeren de snelweg verderop.
Op de A8 (E429) ter hoogte van kruispunt met de de Nijvelsesteenweg is er een filterblokkade van de boeren in beide richtingen: dat wil zeggen dat het verkeer er van de actievoerders maar mondjesmaat door mag.
Vanaf de Halleweg kan je de A8 richting Brussel niet op.
Tractoren versperren de Ring rond Brussel (R0/E19) in beide richtingen ter hoogte van de brug met de Arenbergstraat in Halle.
Voorlopig hebben we geen weet van extra blokkades. Maar het is wijselijk de ruime omgeving zoveel mogelijk te vermijden.
BELANGRIJK:
 
We vragen weggebruikers om op de gewestwegen preventief de reddingsstroken te creëren om het werk van de hulpdiensten niet in het gedrang te brengen.
 
We roepen fietsers, voetgangers, kortom iedereen, op om extra voorzichtig te zijn op onze secundaire wegen, waar het veel drukker is dan normaal door het vele zoekverkeer en extra zwaar verkeer.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief