SINT-GENESIUS-RODE Rode doet mee aan Vlaams kampioenschap tegelwippen

C21

SINT-GENESIUS-RODE Rode doet mee aan Vlaams kampioenschap tegelwippen

Editiepajot_bart_devill___tegelwippen
Foto ingezonden
 

 

Inderdaad, geen late aprilgrap: de gemeente Sint-Genesius-Rode doet mee aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen 2024. Voor wie nog niet weet waarover het gaat?....

Het is een ludieke wedstrijd die ervoor moet zorgen dat we meer ontharden.  Waarom? Door te ontharden kan regenwater beter in de bodem infiltreren, waardoor het risico op overstromingen afneemt en droogte wordt tegengegaan, door een betere aanvulling van het grondwater. Hoe men tewerk kan gaan? De tegels kunnen vervangen worden door gras, bloemen, bomen en geveltuinen. Dat zorgt voor extra verkoeling tijdens de warme zomermaanden en het komt de biodiversiteit ten goede.

En meedoen is in feite eenvoudig…….. Je kan gewoon tegels uitbreken of een stapje verder gaan door in de plaats ervan een boom, haag of bloemenweide aan te planten. Dat helpt de gemeente dan weer om de doelstellingen rond verharding in het Lokaal Energie- en Klimaatpact te halen. Via www.groenblauwpeil.be kan je jouw inspanning doorgeven die dan wordt opgenomen in de inventaris voor de gemeente. De ambitie is wel niet min: tegen 2030 1 kubieke meter per inwoner ontharden, 1 extra boom per inwoner planten, een halve meter haag of gevelgroen aanplanten en liefst 18 natuurgroenperkjes van minstens 10 kubieke meter aanleggen. Wie inspiratie zoekt om op een ecologische manier tegels te wippen kan terecht op https://vk-tegelwippen.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2024
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief