Werken aan nieuw busperron halte Ten Broek in RODE starten op 24 april

C21

Werken aan nieuw busperron halte Ten Broek in RODE starten op 24 april

Scherm__afbeelding_2024-04-23_om_08
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf woensdag 24 april 2024 de bushalte ‘Sint-Genesius-Rode Ten Broek’ aan de Diepestraat opnieuw aan. In de richting van Alsemberg krijgt deze halte een verhoogd perron. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot midden mei. Langs de werfzone regelen tijdelijke verkeerslichten het doorgaand verkeer.

Weinig hinder voor het verkeer
De werken starten op woensdag 24 april en duren een tiental dagen. Het verkeer zal weinig hinder ondervinden. Aan de werfzone worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, waardoor gemotoriseerd verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden. Fietsers steken over aan een tijdelijke oversteekplaats en rijden een kort stuk aan de overkant van de weg. Voetgangers ondervinden geen hinder. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de werken, reizigers raadplegen daarom voor hun vertrek best de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte net buiten de werfzone.
Toegankelijk openbaar vervoer
De werken vinden plaats aan de bushalte ‘Sint-Genesius-Rode Ten Broek’ langs de Hallesesteenweg (N231) in Sint-Genesius-Rode, ter hoogte van de Diepestraat. In de richting van Alsemberg krijgt de huidige haltehaven een verhoogd aanliggend perron. De bus stopt hier in de toekomst op de rijweg. Door de bushalte toegankelijker te maken, kunnen ook personen met een handicap of personen met een kinderwagen vlot het openbaar vervoer nemen. Gelijktijdig herstelt Wegen en Verkeer ook de wegverzakking ter hoogte van de bushalte.
Volgende werken in Linkebeek
Na deze werken werkt het agentschap aan de bushalte ‘Linkebeek Beukenstraat’ langs de Alsembergsesteenweg (N235) in Linkebeek, waar eveneens een verhoogd busperron wordt aangelegd. Aan deze bushalte komt ook een verlichte oversteekplaats en extra parkeerplaatsen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief