Meer windturbines in GERAARDSBERGEN: nog geen projectvoorstel naar gemeenteraad

C21

Meer windturbines in GERAARDSBERGEN: nog geen projectvoorstel naar gemeenteraad

Https___static
Illustratiebeeld Geraardsbergse windturbine
 

Eind 2022 kreeg Geraardsbergen een eerste windturbine. Het lokaal bestuur maakte toen meteen ook haar plannen duidelijk om een eigen windturbinepark aan te leggen. Op de gemeenteraad van 28 november 2023 volgde een belangrijke stap: de intentie werd goedgekeurd om een oproep te lanceren naar projectontwikkelaars om windturbines te bouwen en te exploiteren op gronden van Lokaal Bestuur Geraardsbergen.

Hoewel de idee er was om nog voor de zomer van 2024 een projectvoorstel te kunnen voorstellen aan de gemeenteraad, wordt dit uitgesteld. Het door de beoordelingscommissie weerhouden projectvoorstel voldoet niet volledig aan de verwachtingen van het Lokaal Bestuur Geraardsbergen en vanuit het bestuur zijn een aantal bijkomende vragen geformuleerd welke zullen bekeken worden.

Schepen voor duurzaamheid Stephan De Prez: “Gezien de complexiteit van dergelijke dossiers en de impact op zowel ruimtelijk als menselijk vlak willen we enkel maar een dossier op de raad brengen waarvan we zeker zijn dat er voldoende draagkracht is en kan gecreëerd worden bij de bevolking. We zullen het dossier dan ook maar op de raad brengen als die zekerheid er is.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jun 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief